Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Aρχίζει το χειμερινό εξάμηνο του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου Γλυφάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

Διαλέξεις για όλα τα ενδιαφέροντα με πλήθος επιστημονικών θεμάτων υψηλού επιπέδου περιλαμβάνει το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου του Δημοτικού Ελεύθερου Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας που αρχίζει την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου με τον διακεκριμένο επιστήμονα Σταμάτη Κριμιζή, ο οποίος θα μας ταξιδέψει σε αχαρτογράφητα νερά του ηλιακού μας συστήματος και όχι μόνο.

Πρόκειται για ένα ταξίδι προσφοράς σε αστείρευτες νέες γνώσεις που πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας και όλου του κόσμου!

 

Το πρόγραμμα του χειμερινού εξαμήνου είναι εμπλουτισμένο με σπουδαίες διαλέξεις σε τρεις κύριες θεματικές ενότητες:

 

1) Διεθνείς σχέσεις και ελληνική διπλωματία

2) Ακραία φυσικά φαινόμενα – κλιματική αλλαγή

3) Υγεία και πρόληψη

 

Το παζλ των διαλέξεων συμπληρώνεται με ομιλία για την Τεχνητή Νοημοσύνη με επίκεντρο το παιδί, από εξαίρετη ερευνήτρια η οποία έρχεται από τη Γερμανία ειδικά για τη διάλεξη αυτή.

Περιλαμβάνει, επίσης, ταξίδι στους αρχαίους ελληνικούς ήχους και μουσική και συμπληρώνεται από αφιέρωμα στη Μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης, μια σημαντική ομιλία η οποία θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Συνολικά το χειμερινό εξάμηνο περιλαμβάνει 11 διαλέξεις και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.

 

«Ο θεσμός της διά βίου μάθησης, που καθιερώσαμε στην πόλη μας το 2019 δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας μέσα από ποιοτικές πνευματικές συναντήσεις να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις, να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους. Είναι ένας θεσμός πολιτισμού και παιδείας τον οποίο όλοι αγαπήσαμε και γίνεται συνεχώς και καλύτερος. Ευχαριστούμε θερμά τους διαπρεπείς καθηγητές οι οποίοι αφιλοκερδώς προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους στους συνδημότες μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

 

«Στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης και των νέων τάσεων στη φιλοσοφία της εκπαίδευσης, το Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Γλυφάδας, με συνεχή επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση μέσω διαλέξεων σε διευρυμένα γνωστικά αντικείμενα έχει ως στόχο, εκτός των άλλων, τη δημιουργία θετικού προβληματισμού σε σύγχρονα κοινωνικά και επιστημονικά ζητήματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συνεργασία μας θα συμβάλλει θετικά προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μάριος Κασσέρης και η Αντιδήμαρχος Εσόδων και Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου, που έχουν την ευθύνη και τον συντονισμό του εγχειρήματος.

 

Στη συντονιστική επιτροπή μετέχουν επίσης οι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκπαιδευτικοί Δήμητρα Μόσχου και Όλγα Δοξοπούλου.

 

Τα μαθήματα – διαλέξεις του ΔΕΑΠ πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” (Γ. Γεννηματά και Ανατ. Ρωμυλίας 123, Άνω Γλυφάδα) συνήθως Δευτέρες, εκτός εξαιρέσεων οι οποίες αναγράφονται στο πρόγραμμα. Η διάρκειά τους είναι μιάμισης ώρας, από τις 7 μ.μ. έως τις 8:30 μ.μ. Ο χρόνος αυτός είναι ενδεικτικός, καθώς δίνεται η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων από το κοινό μετά την ολοκλήρωση κάθε ομιλίας, οπότε ενδέχεται να υπάρξει παράταση του χρόνου αναλόγως του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται για κάθε γνωστικό αντικείμενο.

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο ΔΕΑΠ Γλυφάδας έχουν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος και ηλικίας, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος και είναι απόφοιτοι Λυκείου. Στο ΔΕΑΠ ο διδασκόμενος δεν υποχρεούται σε καταβολή διδάκτρων ούτε σε αγορά βιβλίων ή σημειώσεων, ενώ όλοι οι διδάσκοντες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

 

Κατά τη λήξη κάθε εξαμήνου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους παρακολουθούν το σύνολο των μαθημάτων – διαλέξεων, με δικαίωμα δύο απουσιών ανά εξάμηνο.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!

Προτεραιότητα στη συμμετοχή έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι Γλυφάδας. Ωστόσο, η πρόθεση του Δήμου Γλυφάδας είναι να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν, γι αυτό μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις και από κατοίκους άλλων Δήμων. Θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια να εξυπηρετηθούν όλοι, εφόσον βεβαίως η χωρητικότητα της αίθουσας το επιτρέπει.

 

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών του εαρινού εξαμήνου και να κάνετε την εγγραφή σας πατήστε εδώ https://glyfada.gr/index.php/home/blog_details/7495

 

 

Για να κάνετε την αίτησή σας πατήστε εδώ:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmq52fgFWr2APt3hQN320KLGJfdLS2tCBnAPIShcsdTjl5tg/viewform

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ