Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας εξοπλίζει τα σχολεία με αντισηπτικά τζελ

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλα τα σχολεία του Δήμου Γλυφάδας είναι πλέον εξοπλισμένα με αντισηπτικά τζελ και οι εκπαιδευτικοί καθοδηγούν τα παιδιά -κυρίως τα μικρότερα, του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου- να τηρούν τους κανόνες υγιεινής που τα προστατεύουν από την εξάπλωση των εποχιακών ιώσεων.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, στελέχη της Δημοτικής Αρχής επισκέφθηκαν όλες τις σχολικές μονάδες και διένειμαν αντισηπτικά του ενός λίτρου, ενώ τις επόμενες ώρες θα γίνει αντίστοιχη διανομή και στα ΚΑΠΗ της πόλης.

«Τα καθαρά χέρια σώζουν ζωές», επισημαίνει ο Δήμαρχος και τονίζει ότι «αν οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τηρούν μικρούς κανόνες υγιεινής, τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα για την πρόληψη της εξάπλωσης ασθενειών. Απευθύνουμε κι εμείς, μαζί με τη σχολική κοινότητα, μια έκκληση σε όλους, με βάση και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας: Μην στέλνετε τα παιδιά σας στο σχολείο αν έχουν γρίπη. Μπορούμε να κάνουμε πολλά, σίγουρα όμως δεν μπορούμε να κάνουμε μαγικά! Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η δημοτική μας αρχή επαγρυπνεί διαρκώς και ότι θα συμβάλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για ένα καθαρό και υγιεινό σχολικό περιβάλλον για όλους. Με τρόπο βέβαια αποδεδειγμένα χρήσιμο, καθώς για παράδειγμα η απολύμανση που μας πρότειναν κάποιοι γονείς είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση της γρίπης. Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Περικλή Δορκοφίκη και τις Προέδρους των σχολικών επιτροπών Γεωργία Βαμβακερού και Μαρία Καραβουσάλη για την άψογη συνεργασία που έχουμε και την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ