Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Ο Δήμος Γλυφάδας έδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο τα φετινά Χριστούγεννα

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα τρόφιμα και σε περισσότερους πολίτες από κάθε άλλη χρονιά διένειμε κατά την περίοδο των φετινών εορτών ο Δήμος Γλυφάδας μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Όπως είναι γνωστό, στο Δήμο λειτουργεί ένα δίκτυο κοινωνικών δομών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό μαγειρείο (συσσίτιο) και κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο.

Γαλοπούλες, χοιρινό, λάδι, ζυμαρικά, όσπρια, τσουρέκια, μπισκότα, δημητριακά, μελομακάρονα, κουραμπιέδες αλλά και βιβλία και παιχνίδια για τα μικρότερα μέλη των οικογενειών που είναι ενταγμένες στις κοινωνικές δομές του Δήμου Γλυφάδας, έδωσαν χαρά και ανακούφιση στους αδύναμους πολίτες και έκαναν πιο όμορφες τις άγιες αυτές μέρες. Φέτος, πέρα από τους περίπου 1.500 δικαιούχους, εξυπηρετήθηκαν και άλλοι Γλυφαδιώτες οι οποίοι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Ειδικότερα, διανεμήθηκαν:

ΛΑΔΙ 662ΤΜΧ
ΑΛΕΥΡΙ 561
ΖΑΧΑΡΗ 561
ΓΑΛΑ 1499
ΠΟΥΜΑΡΟ 805
ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ 585
ΟΣΠΡΙΑ 1102
ΡΥΖΙ 1013
ΖΥΜΑΡΙΚΑ 1500
ΠΟΥΡΕΣ 605
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ 250
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ 2.000 ΚΙΛΑ
ΧΟΙΡΙΝΟ 300 ΚΙΛΑ

Επίσης στις οικογένειες δόθηκαν:

  • ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
  • ΜΠΙΣΚΟΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
  • ΦΡΟΥΤΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ
  • ΑΥΓΑ
  • ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
  • ΒΙΒΛΙΑ,ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ευχαρίστησε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που συνεισέφεραν ώστε να συγκεντρωθούν τα αγαθά που διανεμήθηκαν, καθώς και τους εργαζομένους στις κοινωνικές δομές του δήμου για την εξαιρετική δουλειά τους. «Από το 2014 απλώσαμε για όλους τους αδύναμους συμπολίτες μας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας, το οποίο διαρκώς ενισχύουμε με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι στηρίζουν τις κοινωνικές δομές και όλους όσοι βοήθησαν και φέτος ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην στερηθεί τα βασικά αγαθά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου και συμπλήρωσε: «Όλοι ευχόμαστε ο τόπος μας να βγει από την κρίση και κανείς στο μέλλον να μην έχει ανάγκη από τη συμπαράσταση του δήμου για να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Μέχρι τότε, στο Δήμο Γλυφάδας θα στεκόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας και με τα μέσα που διαθέτουμε δίπλα σε κάθε συνάνθρωπό μας». 

«Έχουμε ενισχύσει τα τελευταία χρόνια το δίκτυο κοινωνικών δομών του δήμου μας και σε μέσα και σε προσωπικό, έτσι ώστε να απλώσουμε το ισχυρότερο δυνατό δίχτυ προστασίας για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Προσπαθούμε τώρα αλλά και πάντα με όσα μέσα διαθέτουμε να κάνουμε πιο όμορφες τις άγιες μέρες, όπως και όλη την περίοδο αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε», τόνισε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ