Ελάτε στην παρέα μας

Γλυφάδας

Επίσκεψη Όλ. Κεφαλογιάννη σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας

Δημοσιεύθηκε

στις

‘‘Το Υπουργείο Τουρισμού επιδιώκει να αναδείξει την Ελλάδα ως προσβάσιμο και φιλόξενο προορισμού για όλους ανεξαιρέτως τους ταξιδιώτες’’, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή της σε προσβάσιμη για ΑΜΕΑ παραλία της Γλυφάδας, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του Δημάρχου της περιοχής Γιώργου Παπανικολάου.

‘‘Η συμπερίληψη εξάλλου’’, επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ‘‘συνιστά στη σύγχρονη εποχή βασικό συστατικό της υπεύθυνης και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Η πολιτική για προσβάσιμο τουρισμό’’, πρόσθεσε, ‘‘ενισχύει ταυτόχρονα τη διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος και την ανταγωνιστικότητά του στο διεθνές περιβάλλον’’.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» το Υπουργείο Τουρισμού έχει εντάξει και ήδη υλοποιεί μία σειρά έργων που αποσκοπούν στις προσβάσιμες παραλίες και  στη βιώσιμη ανάπτυξη.

‘‘ Πρόκειται για   εμβληματικό έργο’’, υπογράμμισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, ‘‘και  αφορά στην ανάπτυξη υποδομών προσβασιμότητας σε παραλίες της χώρας μας με  πόρους άνω των 17 εκατομμυρίων ευρώ και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2025.’’

Τα έργα προβλέπουν την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς της χώρας και περιλαμβάνουν τη διασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών  ώστε να μη δημιουργούνται διακρίσεις ως προς την πρόσβαση σε υποδομές, υπηρεσίες και αγαθά. Ως επιλέξιμες δαπάνες στα έργα αυτά, έχουν ενταχθεί οι εγκαταστάσεις υγιεινής και η διαμόρφωση προσβάσεων και εσωτερικών οδών για Άτομα με Αναπηρία και άτομα με μειωμένη δυνατότητα μετακίνησης ενώ παράλληλα, προβλέπεται η ειδική σήμανση χώρων, προσβάσεων και χρήσεων με ψηφιακά μέσα και κατάλληλες προδιαγραφές για ΑΜΕΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ