Γλυφάδα: Άρχισε η δωρεάν διανομή κομποστοποιητών κήπου [Εικόνες]

0

Η πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου για την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος κομποστοποίησης βρήκε εξαιρετικά θετική ανταπόκριση από τους κατοίκους.

Άρχισε η δωρεάν διανομή κομποστοποιητών κήπου και σε πρώτη φάση θα μοιραστούν 200 κομποστοποιητές, ενώ ο Δήμος Γλυφάδας ξεκίνησε ήδη τη διαδικασία για την προμήθεια και νέων, ώστε να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση η οποία εκδηλώνεται.

Στην διανομή τηρείται απαρέγκλιτα η σειρά προτεραιότητας, όπως αυτή αποδεικνύεται από την ημέρα και ώρα καταχώρησης των αιτημάτων στο FixMyCity.

«Είναι πολύ θετικό ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες για κομποστοποίηση και ανακύκλωση», τονίζει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά και προσθέτει: «Σύντομα θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι η δημιουργία νέου ρεύματος ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων, με την τοποθέτηση 250 καφέ κάδων οργανικών υλικών, τα οποία θα προωθούνται στο εργοστάσιο κομποστοποίησης του ΕΔΣΝΑ.

Η χωροθέτηση των καφέ κάδων θα γίνει με προτεραιότητα τους μεγάλους παραγωγούς οργανικών αποβλήτων: εστίαση, μανάβικα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.