Σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς πραγματοποιήθηκε η δράση «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός» στο Άλσος Βεΐκου

0

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Βεΐκου, η δράση «Ψυχική Υγεία και Αθλητισμός», που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, από το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Ψυχοκοινωνικής Στήριξης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Γαλατσίου σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο «Γαλάτσι Petanque Club».

Κατά το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ψυχική Υγεία επιχέχθηκε να προβληθεί η σύνδεση του αθλητισμού και της φυσικής άσκησης με την Ψυχική Υγεία. Η φυσική άσκηση μπορεί να αποτελέσει σημαντική παράμετρο πρόληψης ψυχικών διαταραχών, ενώ συμβάλει στη θεραπευτική διαδικασία των ψυχικά πασχόντων, ενισχύει την κοινωνική συμμετοχή και αποτελεί παράγοντα καταπολέμησης του στιγματισμού της ψυχικής ασθένειας.

Συγκεκριμένα οι διοργανωτές κάλεσαν φορείς ψυχικής υγείας με τους οποίους έχουν αναπτύξει στενή συνεργασία, ήτοι τα Κέντρα Ημέρας «Ηλιοτρόπιο» και «Λωτός» του Ελληνικού Κέντρου Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης «Κωστής Μπάλλας», το Κέντρο Ημέρας της ΑμΚΕ «ΙΑΣΙΣ» και το Οικοτροφείο «Επανένταξη» της ΜΚΟ Αποστολής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Οι εξυπηρετούμενοι των φορέων και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τους κανόνες του πετάνκ (εδαφοσφαίριση), αλλά και να δοκιμάσουν οι ίδιοι τις επιδόσεις τους στο συγκεκριμένο άθλημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους τρεις αθλητές του Συλλόγου Πετάνκ Πρέβεζας, οι οποίοι μετέφεραν τον χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ.υ Στράτου Ιωάννου και τις ευχές του για την επιτυχία της εκδήλωσης.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.