Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στο kick-off meeting του LIFE17 στις Βρυξέλλες

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στο kick-off meeting, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «LIFE 17» και αφορά στην περιβαλλοντική καινοτομία και στην κυκλική οικονομία.
Ο Δήμος Γαλατσίου παρουσίασε το έργο CAT4HEAVY στο οποίο είναι leader και στο οποίο συμμετέχουν πέντε partners από 3 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα).
Το έργο CAT4HEAVY του προγράμματος «LIFE17» στοχεύει στην απομείωση των ρύπων των δημοσίων βαρέων οχημάτων (όπως τα απορριμματοφόρα), τα μικροαιωρούμενα σωματίδια και το οξείδιο του αζώτου σε πραγματικές συνθήκες και συμβάλλει στη στήριξη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση των εκπομπών GHG.
Τον Δήμο Γαλατσίου εκπροσώπησαν ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά προγράμματα και συντονιστής του έργου, Γιάννης Σκληράκης και η υπεύθυνη επικοινωνίας, δημοσίων και διεθνών σχέσεων, δημοτική υπάλληλος, Τζίνα Πανδρούλα.
Στο kick-off meeting εκτός από την παρουσίαση των έργων που εντάσσονται στο LIFE 17 από τους συντονιστές – leader συζητήθηκαν και γενικότερα θέματα που αφορούν στα εξής:
• στην πολιτική και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος LIFE
• στην αλληλεπίδραση των συντονιστών εταίρων με την EASME, καθώς και στην παρακολούθηση και υποστήριξη των Έργων LIFE από την ομάδα ΝΕΕΜΟ
• στις υποχρεώσεις των Έργων LIFE σε οικονομικά και τεχνικά ζητήματα καθώς και ζητήματα που αφορούν στη διάδοση του έργου.
Επίσης, η συνάντηση αυτή αποτέλεσε μία ευκαιρία γνωριμίας με άλλα έργα του ευρωπαϊκού προγράμματος, που είτε ξεκινούν τώρα είτε βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν θέματα που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Επιπλέον λειτούργησε ως πλατφόρμα δικτύωσης μεταξύ των συμμετεχόντων έργων που ασχολούνται με κοινά πεδία δράσης και έγινε η αφορμή για συζητήσεις και περαιτέρω διευκρινίσεις για όλα τα έργα.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ