Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του τελικού του Conference League

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, μια σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα ισχύουν στις 29 Μαΐου στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας λόγω της διεξαγωγής του τελικού του UEFA Europa Conference League.

Ειδικότερα, την ημέρα διεξαγωγής του τελικού (29-05-2024) θα ισχύουν τα εξής:

  • Αυστηρές ρυθμίσεις σε ακτίνα 1 χιλιομέτρου πέριξ του γηπέδου διεξαγωγής του τελικού. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν απαγόρευση στάθμευσης και προσέγγισης του χώρου, με μέριμνα εξαιρέσεων για όσους χρίζουν βοήθειας, τις ευπαθείς ομάδες, τα άτομα με αναπηρία και μόνιμους κατοίκους.
  • Κλειστή θα παραμείνει η οδός Καππαδοκίας, καθώς και η οδός Πίνδου που παρέχει πρόσβαση από την εθνική οδό στη Λεωφόρο Δεκελείας, μέρος της οποίας θα παραμείνει επίσης κλειστή.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στη δημοτική ενότητα Χαλκηδόνας και στους δήμους Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Γαλατσίου.
  • Πέραν της περιοχής γύρω από το γήπεδο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν και στην Εθνική οδό (Κηφισός), η οποία στις 29 Μαΐου θα είναι κλειστή από το ύψος της οδού Αχαρνών έως τη Μεταμόρφωση, ενώ κλειστή θα παραμείνει στις 29 Μάϊου και η γέφυρα Βρυούλων.
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στην Αττική Οδό και στα δυο ρεύματα.
  • Τροχονομικά μέτρα θα ισχύουν σε όλη την Αθήνα στις 29 Μαΐου (κάποια μέτρα θα ισχύσουν και στις 28 Μαΐου).
  • Γύρω από το γήπεδο θα υπάρχουν ζώνες ελέγχου της κυκλοφορίας, από τις οποίες θα εισέρχονται μόνο διαπιστευμένα οχήματα και άνθρωποι. Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνονται οι ζώνες ελέγχου, καθώς και οι δρόμοι που θα παραμείνουν κλειστοί.

 

• Μετά από εισήγηση των αρμοδίων αρχών (Ελληνική Αστυνομία, ΕΠΟ κλπ) τα σχολεία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όλων των βαθμίδων (προσχολικής αγωγής, Α/βαθμιας, Β/βαθμιας εκπαίδευσης), δημόσια και ιδιωτικά θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 29 Μαΐου λόγω των έκτακτων μέτρων στα πλαίσια της ομαλής διεξαγωγής του τελικού αγώνα του Conference League. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας θα χορηγήσει σχετικές βεβαιώσεις προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών για κάθε νόμιμη χρήση.

• Κλειστό θα παραμείνει το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας για το κοινό στις 28, 29 και 30 Μαΐου.

• Αλλαγές θα σημειωθούν στις 29 Μαΐου στα δρομολόγια της γραμμής 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.

H τροφοδοσία των μαγαζιών στη Νέα Φιλαδέλφεια

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, την Τετάρτη 29 Μαΐου, αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στην τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στην περιοχή απαγόρευσης, διότι πέραν των διαπιστευμένων οχημάτων, κανένα άλλο όχημα δεν θα έχει πρόσβαση στο γήπεδο και δεν θα μπορεί να προσεγγίσει τις οδούς (με κόκκινο χρώμα) που θα παραμείνουν κλειστές. Επομένως, προτείνεται η τροφοδοσία των μαγαζιών που βρίσκονται στις οδούς που θα μείνουν κλειστές να γίνει πριν την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 06:00 το πρωί.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ