Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Γαλάτσι: Ο Δήμαρχος “έσπασε” κατάληψη σε Γυμνάσιο της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Μετά από μόλις μια εβδομάδα λειτουργίας, στο 5ο Γυμνάσιο Γαλατσίου, μικρή μερίδα μαθητών αποφάσισε να κάνει κατάληψη και να κλείσει το σχολείο, διεκδικώντας να τηρηθούν μεγαλύτερες αποστάσεις, να γίνει προμήθεια αντισηπτικών, ενώ έγινε λόγος από πλευράς τους και για κακή συμπεριφορά εκ μέρους των καθηγητών.

Το σχολείο ήταν κλειστό από την προηγούμενη Δευτέρα, καθώς οι καταληψίες είχαν φράξει την είσοδο και εμπόδιζαν την προσέλευση μαθητών και καθηγητών. Η κατάληψη έληξε την Πέμπτη της εβδομάδας εκείνης όταν ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Γυμνασίου για τα τεκταινόμενα στο σχολείο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μαρκόπουλος έφθασε στο σχολείο, άνοιξε την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο που είχε τοποθετηθεί στην πόρτα και απέσυρε τα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί. Όπως ο ίδιος ανέφερε, μέσα στο σχολείο ανακάλυψε… 4 (!) καταληψίες, που «δεν ήταν καν εκπρόσωποι του 15μελούς, ούτε είχαν εκλεγεί με κάποια διαδικασία».

«Αυτό που έκανα ήταν το αυτονόητο. Όταν υπάρχουν αιτήματα, είμαι πρόθυμος να τα ακούσω και δεν πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε αντίθετοι έτσι και αλλιώς στις κινητοποιήσεις. Όμως αυτό που συνέβη τη Δευτέρα ήταν απλώς μια αυθαίρετη πράξη μερικών παιδιών προκειμένου να αποφύγουν το μάθημα», δήλωσε ο Δήμαρχος Γαλατσίου.

«Το σχολείο είχε λειτουργήσει μόλις λίγες ημέρες. Σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατόν να έχουν κιόλας προκύψει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα παιδιά που έκαναν την κατάληψη δεν είχαν επικοινωνήσει με τον σύλλογο των καθηγητών, ούτε και είχαν την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων συμμαθητών τους», ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου.

 

[Πηγή: syneidisi.com]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ