Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

O Δήμος Βύρωνα στηρίζει την καμπάνια για τις γυναικοκτονίες – Εκδήλωση στις 8 Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στην δράση του Κινήματος για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, Strong me, στις 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Με αυτόν τον τρόπο παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στις γυναικοκτονίες, το τραγικό αυτό κοινωνικό φαινόμενο που βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση τελευταία, καθώς όλοι μας έχουμε υποχρέωση στα παιδιά μας, στον εαυτό μας, στο κοινωνικό σύνολο και στις γυναίκες που δεν  καταφέραμε να προστατέψουμε και δεν είναι πια μαζί μας.

“Έχουμε υποχρέωση να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.
Δεν είναι δολοφονία ούτε «έγκλημα πάθους». Είναι ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ”, αναφέρει σχετικά.

Τι προβλέπει η εκδήλωση

Σε κεντρικές πλατείες δήμων σε όλη την Ελλάδα θα τοποθετηθεί το μνημείο των 17 δολοφονημένων γυναικών που δεν είναι πια εδώ μαζί μας.
Ένα μνημείο – γροθιά στο στομάχι, 17 Γυναικοκτονίες – 17 ζευγάρια παπούτσια σε κάθε κεντρική πλατεία της Ελλάδας (φωτογραφία).

Στις 20:00 θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα τα μνημεία σε όλη την Ελλάδα και θα ακουστεί το τραγούδι «Πόλεμος» του Strong me.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και αφύπνιση της κοινής γνώμης, ώστε κάθε πολίτης, σε κάθε Δήμο να αναλάβει δράση και να ανοίξουμε μαζί τον δρόμο για την διεκδίκηση της κατοχύρωσης του νομικού όρου “ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ” που θα συμβάλει καθοριστικά στην καταπολέμηση και την εξάλειψη του φαινομένου.

Ψήφισμα για την νομική αναγνώριση της Γυναικοκτονίας είναι διαθέσιμο εδώ: bit.ly/34lwCPv

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ