Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Την επέτειο της 28η Οκτωβρίου τίμησε ο Δήμος Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγεία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και με το σεβασμό που αρμόζει στην ημέρα, γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 2021 στο Βύρωνα.

Φέτος, λόγω της πανδημίας, στη δοξολογία επετράπη η είσοδος, μόνο των σημαιοφόρων των σχολείων, οι οποίοι στη συνέχεια παρέλασαν με τη συνοδεία μόνο των παραστατών, ύστερα από σχετική πρόταση των διευθυντών όλων των σχολείων προς το δήμαρχο και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών παρατάξεων. Ανάλογα μέτρα είχαν προβλεφθεί και για τους φορείς της πόλης.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν από το πρωί με τις καθιερωμένες κωδωνοκρουσίες στους Ιερούς Ναούς και την έπαρση της σημαίας με τιμητικό απόσπασμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και των Προσκόπων Βύρωνα.
Ακολούθησε στις 10.30 η δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδας, Βύρωνα χοροστατούντος του Αιδεσιμολογιώτατου Πρωτοπρεσβύτερου κ. Στέφανος Κωστόπουλος, Εφημέριου του Καθεδρικού Ναού, Αγίας Τριάδος Βύρωνος και την παρουσία του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων Βύρωνα, των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, Δημοτικών Συμβούλων και επίσημων θεσμικών εκπροσώπων.

 

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησε ο Διευθυντής της, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και την Περιφέρειας Αττικής o Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος. Το Αστυνομικό Τμήμα Βύρωνα εκπροσώπησε η αναπληρώτρια Διοικητής, Υπαστυνόμος Β΄ Στέλλα Γεωρκακέλη και το Τμήμα Ασφαλείας Βύρωνα η αναπληρώτρια Διοικητής, Υπαστυνόμος Β΄ Άρτεμις Καρανδηνάκη.

Στη συνέχεια το επίκεντρο του εορτασμού μεταφέρθηκε στο Μνημείο Ηρώων, στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, όπου πραγματοποιήθηκε στις 11.00 επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο κ. Γεώργιο Σχοινά, Εφημέριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού, Αγίας Τριάδος Βύρωνος.
Ακολούθησε, σύμφωνα με το τελετουργικό, η κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης που άνοιξε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και ακολούθησαν οι εκπρόσωποι θεσμών της κεντρικής διοίκησης και φορέων με τη σειρά που αναφέρονται παραπάνω.

Στεφάνια κατέθεσαν για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Περιφερειακή Επιτροπή Βύρωνα, η Πρόεδρος Βίκυ Μακρυδάκη και εκπρόσωπος από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Καρέα, ενώ το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικό Τμήμα Βύρωνα, αντί στεφάνου προσέφερε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Βύρωνα.
Στεφάνι κατέθεσαν επίσης: Οι Εθελοντές του Κέντρου Προστασίας Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα. Για την τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα, ο πρόεδρος Κώστας Βασιλείου. Η Οργάνωση μελών Βύρωνα Ανατολικά και Οργάνωση μελών Βύρωνα Δυτικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ αντί στεφάνου προσέφεραν χρήματα στο Δίκτυο Αλληλεγγύης Βύρωνα. Για την Τοπική Οργάνωση του Κινήματος Αλλαγής Βύρωνα, κατέθεσε στεφάνι, ο Γραμματέας Στέφανος Παπατζήμας και για την Τοπική Οργάνωση Βύρωνα ΜΕΡΑ 25 ο συντονιστής Κωνσταντίνος Μωραΐτης.

Για την ΟΝΝΕΔ Βύρωνα κατέθεσε στεφάνι ο Γενικός Γραμματέας, Ευθύμης Παπακυριακόπουλος, για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατέθεσε λουλούδια η Ελευθερία Αγγέλη και για τη Νεολαία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ–ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ κατέθεσε στεφάνι ο εκπρόσωπος της, Μιχαήλ Γιγουρτάκης.

Εκ μέρους των Δημοτικών Παρατάξεων, κατέθεσαν στεφάνι: για τη «Δημοτική Πρωτοβουλία-Στάση Βύρωνα» η Αναστασία Μελαχροινίδου και ο Σόλων Ραπτάκης, για τη «Νέα Εποχή Βύρωνα-Χρήστος Γώγος» ο επικεφαλής της παράταξης, Χρήστος Γώγος, για τη Δημοτική Παράταξη «Μαζί για τον Βύρωνα» ο επικεφαλής Μίλτος Μπαντής, για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Βύρωνα «Δύναμη Ελπίδας» ο επικεφαλής Αλέξης Σωτηρόπουλος. Η Δημοτική Παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα» με επικεφαλής την Βασιλική Σάρολα, αντί στεφάνου προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα. Η Δημοτική Παράταξη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα» με επικεφαλής τον Τάσο Μαυρόπουλο, αντί στεφάνου προσέφερε 50€ στους πυρόπληκτους και στα πυρόπληκτα χωριά της Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας. Η Δημοτική πρωτοβουλία «Έξυπνος Βύρωνας» με επικεφαλής τον Βασίλη Δεμπόνο αντί στεφάνου προσέφερε 100 € στο συσσίτιο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 € στο Σπίτι του Αγωνιστή.
Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα εκ μέρους όλων των Σχολείων της Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικών και Νηπιαγωγείων) του Δήμου Βύρωνα, αντί στεφάνου προσέφερε το αντίστοιχο χρηματικό ποσό στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βύρωνα. To Σωματείο Μικροπωλητών «ΛΟΡΔΟΣ ΒΥΡΩΝΑΣ» αντί στεφάνου προσέφερε στο Σπίτι Γαλήνης Χριστού Αγίου Δημητρίου ένα γεύμα υπέρ των απόρων σιτιζόμενων. Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα τιμώντας τους νεκρούς του αντιφασιστικού αγώνα, αντί για στεφάνι κατέθεσε το ποσό των 50€ στην Κιβωτό του Κόσμου, για την μέριμνα Μητέρας και Παιδιού.
Η ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ και ο ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Αθλητικός Σύλλογος Βύρωνα κατέθεσαν στεφάνι. Για την Πανελλήνια Οργάνωση «Ελληνική Εστία» Παρ/μα Βύρωνα, στεφάνι κατέθεσε η Αντιπρόεδρος και Λίτσα Χρυσανθοπούλου, για την Διεθνή Οργάνωση Γυναικών Ελλάδος «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ» παρ/μα Βύρωνα, κατέθεσε λουλούδια η πρόεδρος κα Ρένα Παπαγεωργιου και αντί στεφάνου προσέφερε ρούχα και υποδήματα στο σύλλογο αγέννητου παιδιού «Η ΑΓΚΑΛΙΑ».

 

 

Ο Σύλλογος Κρητών Βύρωνα αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 € στην Ενορία του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου για το συσσίτιο των γερόντων. Ο Σύλλογος Ποντίων Καρέα Βύρωνα κατέθεσε στεφάνι. Η Ένωση Ηπειρωτών Βύρωνα αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50 € στην Ενορία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως για το συσσίτιο των γερόντων. Για το Σύνδεσμο «Μπάϊρον» για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό κατέθεσαν στεφάνι ο πρόεδρος Πάνος Τριγάζης και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων κα Ρένα Παπαγεωργίου. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του γνήσιου δημοτικού Τραγουδιού του Χορού και της Παράδοσης «Η ΡΩΜΙΟΣΥΝΗ» αντί στεφάνου προσέφερε το ποσό των 50€ σε άπορη οικογένεια. Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κοπανά αντί στεφάνου προσέφερε 50 € στην Ενορία Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως για το συσσίτιο των γερόντων. Εκ μέρους της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Εν Ωδαίς» και του Διευθυντή της Γεωργίου Ντόβολου, κατέθεσαν στεφάνι μαθητές της Σχολής. Η χορευτική ομάδα της Ένωσης απανταχού Ευρητανησσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας, αντί στεφάνου προσέφερε 50 € στο Κοινωνικό Παντοπωλείο – Κοινωνικό Συσσίτιο του Δήμου Βύρωνα.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρέλαση μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης με τη συνοδεία της Μπάντας των Προσκόπων της Τοπικής Εφορείας Βύρωνα και με την καθοδήγηση του Δρ. Κώστα Μερδενισιάνου που είχε το γενικό πρόσταγμα των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου 2021 ολοκληρώθηκαν το απόγευμα με την υποστολή της σημαίας που έγινε με τιμητικό απόσπασμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και Προσκόπων Βύρωνα.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ