ΣΠΑΥ: “Γέμισε” με 365 νέα δέντρα το λόφο του Αράπη

0

Ο ΣΠΑΥ συνεχίζει το πρόγραμμα αναδασώσεων μέσω του σχεδίου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με την ονομασία #Υμηττός365 που ανακοίνωσε στις αρχές του έτους ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ & Δήμαρχος Ελληνικού́ – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στοχεύοντας στην ενίσχυση της φιλοδασικής συνείδησης των πολιτών και τις 365 μέρες του χρόνου.

Η αρχή́ του δευτέρου κύκλου αναδασώσεων έγινε τη Δευτέρα από τον Δήμο Βύρωνα και συγκεκριμένα από τον Λόφο του Αράπη, αντισταθμίζοντας το πράσινο που χάθηκε τις προηγούμενες χρονιές.

 

 

Στο σημείο της αναδάσωσης, από νωρίς το πρωί μαζί με το επιτελείο του ΣΠΑΥ, βρέθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Νατάσα Βαρουχάκη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κωνσταντίνος Αγγέλης, ο επικεφαλής του Κέντρο Προστασίας Δασών & Φυσικού Περιβάλλοντος Βύρωνα Σταύρος Σαλαγιάννης, ο υπεύθυνος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βύρωνα Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και εργαζόμενοι στο τμήμα Πρασίνου του Δήμου.

 

 

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: “Πραγματοποιήσαμε σήμερα μια σπουδαία πρωτοβουλία. Δενδροφυτεύσαμε 365 δέντρα στην περιοχή του λόφου του Αράπη, που συνορεύει με την συνοικία της Φρυγίας. Ευχαριστώ θερμά τον ΣΠΑΥ, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου μας. Η δεντροφύτευση αυτή ήρθε να αντικαταστήσει το πράσινο που κάηκε στην πυρκαγιά του 2016. Με τέτοιες ενέργειες όλοι μαζί προστατεύουμε το περιβάλλον”.

Οι εργασίες δενδροφύτευσης στον Λόφο του Αράπη συνεχίστηκαν την επόμενη ημέρα στα διοικητικά όρια του Δήμου Καισαριανής φυτεύοντας επιπλέον άλλα 365 δέντρα.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.