Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Ρεσιτάλ Πιάνου με τον Σόλωνα Ραπτάκη την Τετάρτη 29/1 στον Δήμο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Βύρωνα φιλοξενεί στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και ώρα 20.00, τον πιανίστα, καθηγητή πιάνου και μουσικολόγο Σόλωνα Ραπτάκη, σε μία μουσική βραδιά με πιάνο και φωνή.

Γεννημένος στον Βύρωνα, βραβευμένος σε πανελλήνιους μουσικούς διαγωνισμούς, ο Σόλων Ραπτάκης παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο αποτελούμενο από έργα για πιάνο των A. Scriabin και S. Rachmaninoff και από τραγούδια σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, από τον Αττίκ μέχρι τον Θάνο Μικρούτσικο.

Ποιος είναι ο Σόλων Ραπτάκης

Ο Σόλων Ραπτάκης γεννήθηκε το 1991. Το 2012 έλαβε δίπλωμα πιάνου από το Αττικό Ωδείο («Άριστα», Α΄ Βραβείο, χρυσό μετάλλιο) με καθηγητή τον Διονύση Μαλλούχο, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε τον μεταδιπλωματικό κύκλο σπουδών «Μουσική Χωρίς Σύνορα». Έχει αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς πιάνου (Β΄ βραβείο στον Πρώτο Πανελλήνιο Αραφήνειο Διαγωνισμό, Α΄ βραβείο στον Πρώτο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της UNESCO). Είναι απόφοιτος και υποψήφιος διδάκτωρ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, αλλά και πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής). Είναι μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας, στην ερευνητική ομάδα «Μουσική Θεωρία και Ανάλυση». Επιστημονικά του άρθρα έχουν δημοσιευτεί σε μουσικολογικά περιοδικά έντυπα, ενώ έχει συμμετάσχει και σε επιστημονικά συνέδρια. Έχει δώσει ρεσιτάλ σε αίθουσες των Αθηνών (Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Αττικό Ωδείο, κινηματογράφος «Νέα Ελβετία») και έχει επιπλέον εμφανισθεί σε μουσικά φεστιβάλ, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις μουσικολογικών συγγραμμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ