Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Πρώτος ο Δήμος Βύρωνα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του!

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρώτος ο Δήμος Βύρωνας στην κατάταξη των μεγάλων αστικών δήμων και έκτος πανελλαδικά, έχοντας τη μικρότερη δυνατή απόκλιση με 20% στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού του για το 2017.
Εκτιμήθηκε η αξιοπιστία του οικονομικού προγραμματισμού μέσω της σύγκρισης προϋπολογισμού και απολογισμού, δηλαδή τις αποκλίσεις μεταξύ των δαπανών που προϋπολογίστηκαν και των αντίστοιχων που πραγματοποιήθηκαν. Όσον αφορά την απόκλιση των δαπανών για επενδύσεις, ο Βύρωνας είναι στην 8η θέση.
Αυτό καταδεικνύεται στη δημοσίευση του Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων, που για πρώτη φορά φέτος παρουσιάστηκε από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης». Στη μελέτη αυτή αξιολογήθηκαν οι δημοτικές αρχές της χώρας βάσει των επιδόσεών τους στην Οικονομική Διαχείριση, τη Διαφάνεια και Λογοδοσία, αλλά και τις Υπηρεσίες προς τους Δημότες. Η βασική πηγή των οικονομικών δεδομένων των δήμων, ήταν από το Οικονομικό Παρατηρητήριο του Υπουργείου Εσωτερικών αλλά και από στοιχεία που ελήφθησαν από τις ιστοσελίδες των δήμων σε πραγματικό χρόνο και αφορούν την εκτέλεση των προϋπολογισμών.
Στόχος του Δείκτη Αποτελεσματικότητας των Δήμων, είναι ο εντοπισμός των καλύτερων πρακτικών και η ανάδειξη των θετικών παραδειγμάτων εκείνων των δημοτικών αρχών που έχουν καταφέρει να αξιοποιούν αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους εν μέσω των αυστηρών γραφειοκρατικών περιορισμών του ισχύοντος ρυθμιστικού πλαισίου.
Ο Δείκτης αποτελεί χρήσιμο εργαλείο αξιολόγησης των δημοτικών αρχών για τους πολίτες, με απαρχή τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2019.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ