Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Πρόγραμμα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια σε μαθητές του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οδικής ασφάλειας στις 4 & 5 Απριλίου 2024  με τίτλο «Καν’ το Σωστά», που διοργάνωσε ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθήτριες/τες της Β΄ Λυκείου των σχολείων του Βύρωνα και είχε ως σκοπό να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά, μέσα από τη θεωρητική εκπαίδευση αλλά και την πρακτική – βιωματική δράση στο θέμα της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς. Η εφαρμογή του προγράμματος έγινε με προβολή παρουσίασης με την μέθοδο coaching και την προβολή videos τα οποία δίνουν στους μαθητές τροφή για σκέψη και εποικοδομητική συζήτηση. Επιπλέον, ο εξελιγμένος εξοπλισμός με προσομοιωτές πρόσκρουσης και ανατροπής αυτοκινήτου έδωσε την δυνατότητα στους μαθητές μας να βιώσουν και να αξιολογήσουν τους κινδύνους που προκαλούν τα τροχαία ατυχήματα.

Το πρόγραμμα, το οποίο  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Λυκείου Βύρωνα καθώς και στον προαύλιο χώρο του σχολείου, έτυχε μεγάλης αποδοχής από την μαθητική κοινότητα και εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ