Προκήρυξη 6ου Διαγωνισμού Λογοτεχνικής Έκφρασης του Δήμου Βύρωνα

0

Γεννημένο μέσα από την παγκόσμια επικαιρότητα είναι το θέμα του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού λογοτεχνικής έκφρασης εφήβων και νέων που προκηρύχθηκε, όπως κάθε χρόνο, στις αρχές του έτους.

Για το έτος 2020 οι έφηβοι και οι νέοι καλούνται να γράψουν για την κλιματική αλλαγή, για τον πλανήτη που απειλείται και για τη ζωή του μέλλοντος.
Η χρονιά που έφυγε είναι η χρονιά στην οποία καταγράφηκαν οι τεράστιες καταστροφές από φωτιά στη Σιβηρία, στον Αμαζόνιο και στην Αυστραλία. Μέσα σε αυτές τις τραγικές ειδήσεις για την ανυπολόγιστη καταστροφή, το σύνθημα “Γη SOS σπεύσατε”, που αποτελεί κεντρική ιδέα του φετινού διαγωνισμού, είναι ό,τι πιο κοντινό στον κόσμο των μαθητών και των φοιτητών.
Ο διαγωνισμός γίνεται φέτος για έκτο συνεχόμενο χρόνο και στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου μας «στο βλέμμα του Μπάιρον» το οποίο υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια. Η δράση αυτή του Δήμου είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση πέντε συλλεκτικών βιβλίων, τα οποία υπάρχουν στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες όλης της Ελλάδας, ενώ για το 2019 η δράση τέθηκε υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλοπούλου.
Για το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και τους όρους του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.