Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Ξεκινούν από αύριο οι αιτήσεις εγγραφών στους Παιδικούς & Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Αύριο Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 αρχίζει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου 2020.

Οι αιτήσεις αφορούν τη σχολική περίοδο 2020-2021 και γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν γεννηθεί από την 1-1-2017 έως τις 28-2-2020. (Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2016 εγγράφονται υποχρεωτικά στα νηπιαγωγεία.)

Τα απαραίτητα έντυπα, την ανακοίνωση με τα δικαιολογητικά και τις πληροφορίες
για τις εγγραφές και επανεγγραφές θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου στην ενότητα: e-ξυπηρετηθείτε, Παιδικοί Σταθμοί, Χρήσιμα έγγραφα-Ανακοινώσεις και επισημαίνεται ότι οι αιτήσεις για τις εγγραφές και επανεγγραφές παιδιών στους Βρεφικούς, Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Μετά την υποβολή, η αίτηση θα εκτυπώνεται και θα αποστέλλεται υπογεγραμμένη, συνοδεία των απαραίτητων και κατά περίπτωση ειδικών δικαιολογητικών σε κλειστό φάκελο ταχυδρομικά ή με courier, με την παρακάτω ένδειξη:
Αίτηση εγγραφής ή επανεγγραφής για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Βύρωνα: Διεύθυνση Βρεφικών – Παιδικών Σταθμών, Φλέμινγκ 71, Βύρωνας, Τ.Κ. 16233

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των συστημένων φακέλων με τα δικαιολογητικά ορίζεται η 16η Ιουνίου 2020. (Ενημέρωση για την πορεία της αίτησής σας θα λαμβάνετε μέσω του e-mail που θα χρησιμοποιήσετε για την ηλεκτρονική καταχώρηση ή και μέσα από το λογαριασμό σας.)

  • Όσοι από τους γονείς δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και δε δύνανται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής του παιδιού τους, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Διεύθυνσης, Φλέμινγκ 71, στα τηλέφωνα 210 7608460 -61 -64, τις εργάσιμες ημέρες από 09.00 έως 14.00, κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων εγγραφών και επανεγγραφών, προκειμένου να κανονιστεί προσωπικό ραντεβού για την υποβολή της αίτησής τους.
Vouchers για δικαιούχους μητέρες

Επιπλέον, ο Δήμος Βύρωνα συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α), το γνωστό ΕΣΠΑ, το οποίο παρέχει στις δικαιούχους μητέρες δωρεάν vouchers (αξίες τοποθέτησης).

Όσες μητέρες πληρούν τις προϋποθέσεις για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, καλό και χρήσιμο θα ήταν να το κάνουν εφόσον τη σχολική χρονιά 2020-21 θα διατεθούν πολλές θέσεις νηπίων και βρεφών και στο δικό Δήμο Βύρωνα. Οι ημερομηνίες των αιτήσεων για το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, γι’ αυτό το λόγο μπορείτε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα www.eetaa.gr καθώς και την ιστοσελίδα του Δήμου www.dimosbyrona.gr. Η υπηρεσία θα παράσχει βοήθεια για την υποβολή αίτησης στο ΕΣΠΑ σε όποιον τη χρειάζεται, αφού προηγηθεί τηλεφώνημα για προσωπικό ραντεβού.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η εξυπηρέτηση του κοινού αναφορικά με την πορεία των αιτήσεων ή οποιαδήποτε άλλη πληροφόρηση που άπτεται της διαδικασίας για τις εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Βύρωνα θα πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στα τηλέφωνα 210 7608460 -61 -64 και με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

Οι αιτήσεις θα γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://paidikoi.dimosbyrona.gr/ όπου υπάρχουν και οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας για υποβολή αίτησης εγγραφής και επανεγγραφής. Θα υποβάλλονται αυστηρά από την Τετάρτη 27-5-2020 και όποιες αιτήσεις υποβληθούν νωρίτερα δεν θα γίνονται δεκτές από την πλατφόρμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ