Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

“Μοντέρνοι καιροί” στις Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι Κινηματογραφικές Βραδιές του Δήμου Βύρωνα την Παρασκευή 29/11/2019, με την προβολή της ταινίας “Μοντέρνοι καιροί”. Παράλληλα, συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου).

Οι κινηματογραφικές βραδίες του Δήμου Βύρωνα συνεχίζονται με την προβολή της ταινίας “Μοντέρνοι Καιροί” με τον ανεπανάληπτο Τσάρλι Τσάπλιν. Παράλληλα με την προβολή θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως ελαιόλαδο, κριθαράκι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, ζάχαρη και ντοματοχυμό, για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου μας (Κοινωνικό Παντοπωλείο & Παροχή Συσσιτίου).

Η προβολή θα γίνει στις 29/11, 8 μ.μ. στον κινηματογράφο «Νέα Ελβετία», Ν. Ελβετίας 34 και Σεβαστείας, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη. 

Μετά την προβολή  ακολουθεί συζήτηση με τον ακαδημαϊκό-ομότιμο καθηγητή της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ Μανόλη Κορρέ.

“Μοντέρνοι καιροί”

Σκηνοθεσία: Τσάρλι Τσάπλιν
Παίζουν: Τσάρλι Τσάπλιν, Πολέτ Γκοντάρ
Μουσική: Τσάρλι Τσάπλιν
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Άϊρα Μόργκαν και Ρόλαντ Τόθερο
Σενάριο: Τσάρλι Τσάπλιν
Μοντάζ: Τσάρλι Τσάπλιν
Αμερικάνικη ταινία του 1936
Διάρκεια προβολής: 87΄
Μια ανελέητη παρωδία του φορντισμού και των ταιϋλορικών αλυσίδων παραγωγής σε μια ταινία φτιαγμένη με τα υλικά του μεγάλου κραχ του 1929. Ο ανθρωπισμός του Τσάπλιν αντιμέτωπος με την αλλοτρίωση και εργαλειοποίηση του εργάτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ