Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Η κωμωδία «Cash on Delivery» 28, 29 και 30 Ιανουαρίου στο Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Α’ Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Βύρωνα, παρουσιάζει την κωμωδία «Cash on Delivery» του Michael Cooney, για τρεις παραστάσεις (28 – 29 – 30 Ιανουαρίου) στις 8.00 μμ., στον ανακαινισμένο κινηματογράφο Νέα Ελβετία (Ν. Ελβετίας 34 & Σεβαστείας). Είσοδος ελεύθερη!

Συντελεστές της παράστασης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Λίλιαν Δημητρακοπούλου
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Κυριακή Δριτσάκου

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ
Ματίνα Κλάγκου : ΛΙΝΤΑ ΣΟΥΑΝ
Θύμιος Καραμάνος: ΕΡΙΚ ΣΟΥΑΝ
Μίλτος Καρατζήμας: ΝΟΡΜΑΝ ΜΠΑΣΕΤ
Κατερίνα Ζαχαροπούλου: ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΤΖΕΝΚΙΝΣ
Κάτια Τοπίδου: ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑ ΧΟΣΚΙΝΣ
Παύλος Τζαννής: ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΥΑΝ
Θάλεια Ψευτόγιαννη: ΣΑΛΙ ΚΕΝΣΙΓΚΤΟΝ
Ελένη Μπίτα: DR. ΤΣΑΠΜΑΝ
Αριστέα Κιουρκτζόγλου: κα ΦΟΡΜΠΡΑΙΤ
Αλέξανδρος Θεοδόσης: ΤΖΟΝ
Αννεζίνα Αυγουστίνου: κα ΚΟΟΥΠΕΡ
Κατερίνα Μπελιά: ΜΠΡΕΝΤΑ

Η υπόθεση του έργου
Όταν η Δημόσια Εταιρία Ηλεκτρισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ιδιωτικοποιείται, γίνονται μαζικές απολύσεις της τάξεως του 30%. Ανάμεσά τους και ο ένας εκ των ηρώων μας, ο Έρικ Σουάν. Ο Έρικ φοβάται να πει στη γυναίκα του Λίντα, πως έχει μείνει άνεργος, όταν ξαφνικά έρχεται στο σπίτι του, μια επιταγή κρατικού επιδόματος αναπηρίας, για έναν πρώην νοικάρη του, τον Ρούπερτ Τόμσον. Ο Έρικ την κρατάει ως προσωρινή λύση, αλλά η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο στη χώρα και ο Έρικ αναγκάζεται να επινοήσει διάφορους δικαιούχους κρατικών επιδομάτων. Ανάμεσά τους και ο τωρινός του νοικάρης και μελλοντικός του κουμπάρος Νόρμαν Μπάσετ, τον οποίο δηλώνει παντρεμένο με τρία παιδιά, άνεργο, κουφό… χορδιστή πιάνου. Κάποια στιγμή το ποσό των επιδομάτων έχει ξεπεράσει το όριο και ο Έρικ φοβούμενος πως η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα, αποφασίζει να «σκοτώσει» έναν – έναν τους χαρακτήρες που έχει επινοήσει και να κόψει τα επιδόματα. Ωστόσο αυτό αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο νόμιζε. Όταν δηλώνει νεκρό τον Νόρμαν, αντί να του κόψουν το επίδομα ανεργίας και αναπηρίας, του βγάζουν άλλα τρία. Και όταν έρχεται έλεγχος από το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλισης, τότε ο Έρικ αναγκάζεται να παραστήσει τον Ρούπερτ Τόμσον και να ενημερώσει τον φίλο και νοικάρη του Νόρμαν, ότι έχει «πεθάνει». Και… η παράνοια ξεκινάει.

Ο Κούνει σ’ αυτό το έργο εκτός από τα μπερδέματα που σκοπό έχουν να βγάλουν γέλιο, έχει και κάποια «μηνύματα». Χτυπάει το σύστημα της πατρίδας του (που πλέον έχει γίνει παγκόσμιο) από τη μία να δημιουργεί στρατιές ανέργων, κι από την άλλη να βγάζει μια σειρά ανεξέλεγκτων επιδομάτων, εν ονόματι της ανεργίας που το ίδιο το σύστημα δημιουργεί. Και βέβαια υπάρχει και η ανατροπή του τέλους, που επίσης κάτι μας λέει! Και είναι γνώριμο!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ