Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Η Επιτροπή Προστασίας και Προαγωγής Υγείας του Δήμου Βύρωνα συστήνει τον εμβολιασμό ενάντια στον κορωνοϊό

Δημοσιεύθηκε

στις

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα.

“Από τον Ιανουάριο 2020 έως και τις 18/12/2020 έχουν βρεθεί παγκοσμίως 75.096.337 άτομα θετικά στον ιό Covid-19 από τους οποίους 1.665.211 κατέληξαν. Στην Ελλάδα ο αντίστοιχος αριθμός είναι  128.710 κρούσματα με 3.948 θανάτους.

Η πανδημία αποδείχθηκε μέγιστος κίνδυνος Δημόσιας Υγείας και προκάλεσε τεράστιες δυσκολίες στις υγειονομικές δομές όλων των χωρών.

Ανυπολόγιστες είναι οι επιπτώσεις στις οικονομίες των κρατών, στην οικονομική δραστηριότητα επιχειρήσεων μικρών και μεγάλων, στην εργασία και στο επίπεδο διαβίωσης των πολιτών.

Δύσκολες στη διαχείριση αποδείχθηκαν και οι αλλαγές που επέφερε στη ψυχολογία, στην κοινωνικότητα, στις μετακινήσεις και στην καθημερινότητα όλων μας.

Οι μέχρι τώρα θεραπείες βασισμένες σε ερευνητικά πρωτόκολλα απέχουν πολύ από την καθολική αποδοχή και εφαρμογή στην αντιμετώπιση της νόσου από τον ιό SARS-CoV-2.

Οι εμβολιασμοί που στην ιστορία της ανθρωπότητας κατάφεραν να εξαλείψουν ασθένειες όπως η ευλογιά, η πολυομυελίτιδα κ.α. είναι καθοριστικό εργαλείο στον περιορισμό της πανδημίας, μέσω της ανοσοποίησης που προκαλούν.

Στην επιτροπή Υγείας του Δήμου Βύρωνα, αφού συζητήθηκαν τα δεδομένα της βιβλιογραφίας και τα χαρακτηριστικά των εμβολίων, υιοθετήθηκε η παρότρυνση  προς τους δημότες της πόλης μας να εμβολιασθούν, σύμφωνα με τις οδηγίες και την προτεραιότητα που θέτουν τα  αρμόδια επιστημονικά όργανα.

Εξυπακούεται ότι ανεξαρτήτως εμβολιασμού, κρίνεται απαραίτητη η τήρηση των προληπτικών μέτρων: χρήση μάσκας, πλύσιμο χεριών, αποστάσεις ασφαλείας κλπ για την αποφυγή της έκθεσης στον ιό.

Πιστεύουμε ότι με τη συνειδητή συμμετοχή όλων μας, τον εμβολιασμό όσο το δυνατόν ευρύτερων στρωμάτων και την πρόοδο της ιατρικής όσον αφορά στη θεραπεία, θα επανέλθουμε στη κανονικότητα της ζωής μας, η οποία τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι καθόλου αυτονόητη.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ