Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

“Δήλωσε το κατοικίδιό σου” ειδική πλατφόρμα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Βύρωνα για τα ζώα συντροφιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dogs’ Voice, ανάρτησε από σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα του ειδική πλατφόρμα (https://strayvoice.org/vyronas/) για τα ζώα συντροφιάς που υπάρχουν στον Βύρωνα.

Σε αυτήν την πλατφόρμα οι δημότες μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιου τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ν.4039/2012. Μπορούν επίσης να υποβάλλουν, μέσω της ειδικής φόρμας εξυπηρέτησης δημότη, αίτημα που αφορά στα ζώα συντροφιάς, καταγγελία κακοποίησης ζώου, να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δήμου για τα αδέσποτα και να δουν αναρτημένες όλες τις αγγελίες υιοθεσίας που αφορούν στον Βύρωνα.

Στην ειδική πλατφόρμα έχει επίσης, ψηφιοποιηθεί το μητρώο αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων, προκειμένου να υπάρξει διευκόλυνση των δημοτικών υπαλλήλων για την καλύτερη παρακολούθηση του προγράμματος κτηνιατρικής περίθαλψης με σύγχρονα και καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία.

Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dogs’ Voice, στο πλαίσιο του προγράμματος του στο Δήμο μας, το πρώτο τρίμηνο του 2020 πραγματοποίησε, εκπαιδευτικές ενημερώσεις σε 6 δημοτικά σχολεία με θέμα: «Σεβασμό στα ζώα». Και παράλληλα έχει στειρώσει 50 γάτες και θα στειρώσει άλλες 50.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ