Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Έλεγχο αντισωμάτων διενεργεί ο Δήμος Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι γνωστό ό,τι οι δύο ακραίες ηλικιακές ομάδες, τα βρέφη και οι ηλικιωμένοι έχουν ευαίσθητο Ανοσιακό Σύστημα . Η πρώτη ομάδα λόγω ανωριμότητας και έλλειψης εμπειρίας και η δεύτερη λόγω γήρανσης του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα ανεπαρκή αντισωματική απάντηση. Η δεύτερη όμως ομάδα ατόμων δεν έχει επαρκώς ερευνηθεί για το πως αντιδρά και απαντά στις επιθέσεις των παντός είδους λοιμογόνων παραγόντων.

Λαμβάνοντας αυτά υπ’ όψιν και στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών, ο Τομέας Υγείας του Δήμου Βύρωνα συνεχίζοντας τις δράσεις του, θα ελέγξει στους ηλικιωμένους – συνταξιούχους των ΚΑΠΗ  την ανοσιακή τους επάρκεια.

Συγκεκριμένα θα ληφθεί ένα ατομικό ιστορικό των συμμετεχόντων σ’ αυτή τη δράση και θα ακολουθήσει αιμοληψία για τον έλεγχο των ανοσοσφαιρινών IgG IgA και IgM καθώς και των επιπέδων των αντισωμάτων έναντι του Πνευμονιοκόκκου και του Αιμοφίλου της Ινφλουέντσας. Μετά την συλλογή των αποτελεσμάτων και αφού εκτιμηθούν από ειδικό ιατρό, θα προταθούν είτε περαιτέρω έλεγχος, όπου κρίνεται αναγκαίος,  είτε επανεμβολιασμός  η άλλου είδους ιατρική παρέμβαση.

Η Δράση θα ξεκινήσει από τη Δομή των ΚΑΠΗ της Μεταμόρφωσης σε συνεργασία του Τομέα Υγείας του Δήμου Βύρωνα και του Τμήματος Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παίδων ¨η Αγία Σοφία¨.

Πληροφορίες στις Επισκέπτριες Υγείας των Κ.Α.Π.Η. και στο τμήμα Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Βύρωνα στα τηλέφωνα: 210-7624403, 210-7652588, 210- 7641702

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ