Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Στο Δήμο Βριλησσίων μιλάνε… ψηφιακά! – Η νέα δράση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη νέα δράση του με τίτλο «Μιλάς Ψηφιακά» ο Δήμος Βριλησσίων απαντά στις προκλήσεις του μεγάλου ψηφιακού άλματος που επιχειρεί η χώρα.

Σκοπός της δράσης είναι να καταπολεμηθεί ο ψηφιακός αναλφαβητισμός και να βοηθηθούν όσους νιώθουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη ραγδαία εξέλιξη του διαδικτύου.

Το «Μιλάς Ψηφιακά» γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία και την υιοθέτηση καλών πρακτικών στην αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων, του Δήμου Τρικκαίων και της Αναπτυξιακής Α.Ε του Δήμου Τρικκαίων.

Η σύμβαση έχει τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Βριλησσίων με εφαρμογή καινοτόμων εργαλείων εξυπηρέτησης του πολίτη και αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του» και σκοπεύει στη βελτίωση της «έξυπνης» ταυτότητας του Δήμου Βριλησσίων.

Ο Δήμος συστήνει στους δημότες τους χαρακτήρες Dino και Dino Jr. (DJ) δυο γλυκύτατους δεινόσαυρους, που σε κάθε τεύχος θα σας δίνουν πληροφορίες και συμβουλές για το πώς θα μιλάνε ψηφιακά!

Οι χαρακτήρες και ο σχεδιασμός του φυλλαδίου έχουν διπλό σκοπό: Πρώτα, να δώσουν ένα όμορφο ερέθισμα στα παιδιά που είναι εξοικειωμένα με τις ψηφιακές συσκευές και μπορούν να κινητοποιηθούν και να βοηθήσουν τους μεγαλύτερους, να μάθουν βασικές λειτουργίες της ψηφιακής εποχής Δεύτερον, να είναι εύχρηστο και για τους μεγαλύτερους που θέλουν να εξερευνήσουν μόνοι τους την ψηφιακή γνώση.

Το πρώτο τεύχος του «Μιλάς Ψηφιακά» αφορά την άυλη συνταγογράφηση. Θα μοιραστεί στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης και σε διάφορες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, σε ΚΑΠΗ, αθλητικά σωματεία και σημεία κεντρικού ενδιαφέροντος ώστε να το αποκτήσουν όλοι.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ