Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Πρασίνισε το προαύλιο του 5ο Νηπιαγωγείου Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Βριλησσίων, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All, συνεχίζει το πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων στις σχολικές μονάδες των Βριλησσίων. Αυτή τη φορά, η δράση πραγματοποιήθηκε στο 5ο Νηπιαγωγείο Βριλησσίων.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γης, οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της We4all για τα οφέλη της φύτευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους για την αξία των δέντρων, ιδιαίτερα μέσα στις πόλει,αθς. Μέσω του προγράμματος τα παιδιά αποκτούν με τρόπο βιωματικό μια ουσιαστική σύνδεσή με τη φύση και την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε.

Ακολούθησαν συνολικά 60 φυτεύσεις σε παρτέρια στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η We4all παραχώρησε δωρεάν 20 τεμάχια λεβάντα, 30 τεμάχια βιβούρνο και 10 τεμάχια διμορφοθήκη. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων καθάρισε τα παρτέρια, άνοιξε τους λάκκους φύτευσης και τοποθέτησε αυτόματο πότισμα. Η φύτευση έγινε από τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς του σχολείου με την καθοδήγηση γεωπόνου της We4All, αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων.

Στην δράση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου, Γιώργος Μαρίνης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νέας Γενιάς ,Χρήστος Γούναρης, η διευθύντρια Κατερίνα Σαβούρδου και οι εκπαιδευτικοί του 5ου Νηπιαγωγείου Βριλησσίων, καθώς και γονείς.

Δενδροφυτεύσεις και εκπαιδεύσεις σε όλα τα σχολεία του Δήμου

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις και δενδροφυτεύσεις σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βριλησσίων.

Το είδος και ο αριθμός των φυτών που τοποθετούνται στους διαθέσιμους χώρους των σχολείων επιλέγονται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις των σχολικών αύλειων χώρων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων, η οποία και ενημερώνει την We4All για τις ανάγκες που υπάρχουν.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ