Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Ο Δήμος Βριλησσίων επιβράβευσε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με απόλυτη επιτυχία υλοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Βριλησσίων για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό διαγωνισμό «Ανακυκλώνουμε γιατί μετράει».

Το πάρκο «Μίκης Θεοδωράκης», αλλά και η αίθουσα «Νίκος Εγγονόπουλος», όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γέμισε από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο μαθητικός διαγωνισμός υλοποιήθηκε από τον Δήμο Βριλησσίων, σε συνεργασία με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού «Έλα στον κύκλο μας» του Ειδικού Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και της Περιφέρεις Αττικής, την ΑΦΗΣ Α.Ε., την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. και την Oil4Life, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας followgreen.

Συμμετείχαν 6 Νηπιαγωγεία, 7 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια, 1 Λύκειο, 3131 μαθητές με στόχο τη συλλογή και ανακύκλωση 4 ρευμάτων υλικών, χαρτί, συσκευές, τηγανέλαιο και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν στα σχολεία τους. Κάθε φορά που ανακύκλωναν κέρδιζαν πόντους για να αναδείξουν το σχολείο τους πρώτο.

Μέσα σε διάστημα 7 μηνών μέσα από συντονισμένες προσπάθειες μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών, συλλέχθηκαν 21.000 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Οι γονείς εκφράζοντας την περιβαλλοντική τους ευαισθησία και ενισχύοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια του σχολείου είχαν τη δυνατότητα να δωρίσουν έως και 150 πόντους στο σχολείο μηνιαίως.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αλέξης Μαυραγάνης, η Πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής Γιώτα Παρασκευοπούλου και ο Πρόεδρος της 2ης Σχολικής Επιτροπής Άλκης Εγκοφόπουλος, επιβράβευσαν τα πρώτα σχολεία και τους μαθητές, απονέμοντας δώρα και τιμητικούς επαίνους για τη διάκριση και τη συμμετοχή τους στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό.

Επαίνους συμμετοχής έδωσε, επίσης, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τμήματος Αττικής και εκπρόσωπος του ΕΣΔΝΑ Σοφία Κορωναίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ  Αριστείδης Βρούστης, καθώς και η εκπρόσωπος της ΑΦΗΣ κα Σαλώμη Διακρούση.

Στην εκδήλωση βράβευσης, τα παιδιά, αλλά και οι γονείς τους είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ανακύκλωσης, μέσα από τη δουλειά των άλλων παιδιών, αλλά και να συμμετέχουν βιωματικά:

  • στην έκθεση έργων των μαθητών των νηπιαγωγείων και των δημοτικών που έλαβαν μέρος στο μαθητικό διαγωνισμό και
  • στα εκπαιδευτικά περιβαλλοντικά παιχνίδια Followgreen.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ