Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Οι «Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» στα δημοτικά σχολεία των Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα «Δημοτικά Σχολεία Πρωταθλητές στην Ανακύκλωση» που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας, στο μείζον θέμα της ανακύκλωσης με έμφαση στη διαλογή ξεκίνησε στα δημοτικά σχολεία της πόλης των Βριλησσίων.

Ο Ολυμπιονίκης στο βόλεϊ, Βασίλης Κουρνέτας, πρεσβευτής της δράσης, βρέθηκε στο 2ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, εκτός από τη διαδραστική παρουσίαση για τον τρόπο ανακύκλωσης στην πηγή, οι μαθητές εκπαιδεύονται στην ανακύκλωση χαρτιού και λοιπών ανακυκλώσιμων υλικών σε μπλε και κίτρινους κάδους.

Ο δήμαρχος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, δήλωσε: «Είναι μεγάλης σημασίας η οικοδόμηση περιβαλλοντικής συνείδησης στους σημερινούς μαθητές και αυριανούς πολίτες. Τα παιδιά με μεγάλη θέρμη αγκαλιάζουν τέτοιες προσπάθειες και γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές για τη διαφύλαξη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Κατά την παρουσίαση, ο Ολυμπιονίκης Βασίλης Κουρνέτας εξήγησε στα παιδιά τι είναι η ανακύκλωση και πως θα πρέπει να γίνεται για να είναι αποτελεσματική.

Σκυταλοδρομία και τσάντες ανακύκλωσης

Το πρόγραμμα Γενικής Γραμματείας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ολοκληρώθηκε με ένα βιωματικό παιχνίδι, μια ιδιότυπη σκυταλοδρομία όπου οι μικροί μαθητές και μαθήτριες διαχώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά σε ξεχωριστούς κάδους, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με τη διασκέδαση. Επιπλέον, διατέθηκαν στα σχολεία μπλε και κίτρινες τσάντες ανακύκλωσης για τις αίθουσες.

Το παρών έδωσαν οι Ζήσης Ιωαννίδης, στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων και Χρήστος Γούναρης, αντιδήμαρχος Παιδείας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ