Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Επαναλαμβανόμενες δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τον Δήμο Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών από τον Δήμο Βριλησσίων. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενες δράσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και το φθινόπωρο.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούνται προνυμφοκτονίες εντός των φρεατίων αποχέτευσης από εξειδικευμένο συνεργείο για την αδρανοποίηση των προνυμφών. Παράλληλα, εφαρμογές με εγκεκριμένα σκευάσματα γίνονται και όπου αλλού εντοπίζονται στάσιμα νερά σε κοινόχρηστους χώρους των Βριλησσίων.

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί επαναλαμβανόμενα δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε πάνω από 1.000 φρεάτια, στα συντριβάνια στις πλατείες της πόλης, αλλά και στη λίμνη στο πάρκο Μ. Κάλλας (πρ. Ναυτική Βάση). Την ίδια ώρα, θα λαμβάνονται άμεσα μέτρα σε όσους δημόσιους χώρους παρατηρούνται εστίες ανάπτυξης πληθυσμού των κουνουπιών.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών από την Περιφέρεια Αττικής στα σημεία αρμοδιότητάς της, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, τη Ρεματιά αλλά και στο ρέμα του Βριλησσού.

Πολύ σημαντική για την ολοκληρωμένη προστασία από τα κουνούπια είναι και η μέριμνα στα σπίτια μας, οι απλές ενέργειες που όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε στους δικούς μας χώρους.

Πως συμβάλλει κανείς στην καταπολέμηση των κουνουπιών:

-Απομακρύνει τα στάσιμα νερά σε κάθε σημείο του χώρου μ του, όπως σε άδεια δοχεία, βαρέλια, κτλ.

-Φροντίζει να κρατά καθαρές τις υδρορροές

-Προσέχει για διαρροές σε σωληνώσεις ή εξωτερικές βρύσες.

-Μικρές ή μεγάλες λακκούβες στο χλοοτάπητα ή σε άλλα σημεία του κήπου που μπορούν να συγκρατήσουν νερό θα πρέπει να παραγεμιστούν με χώμα ή να αποστραγγίζονται καλά.

-Δεν ποτίζει υπερβολικά τις γλάστρες

-Όπου χρειάζεται να υπάρχει νερό (όπως ποτίστρες, γούρνες κτλ), φροντίζει να το ανανεώνει συχνά.

-Παιδικές πισίνες, κουβαδάκια ή άλλα παιχνίδια που συνήθως αφήνονται μόνιμα στην αυλή ή στον κήπο θα πρέπει να τοποθετούνται σε κατάλληλα σημεία, ώστε να μην μένει στάσιμο νερό.

-Κουρεύει τακτικά το γκαζόν και περιποιείται τη χαμηλή βλάστηση στα σημεία όπου είναι πυκνή για να μην φωλιάζουν εκεί κουνούπια

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ