Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Εκπαιδεύτηκαν οι σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Βριλησσίων

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι σχολικοί τροχονόμοι του Δήμου Βριλησσίων μετά από αίτημα της προέδρου της Α΄ Σχολικής Επιτροπής, κας Παρασκευοπούλου Γιώτας, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό τις οδηγίες του Ανθυπαστυνόμου, κ. Χαρμάνη Απόστολου και του Αρχιφύλακα κ. Αποστολόπουλου Δημήτρη της Β΄ Τ.Τ. Β/Α Αττικής και έλαβαν τις απαραίτητες οδηγίες και κατευθύνσεις, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στα καθήκοντά τους.

Η εκπαίδευσή τους πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια:

Στο πρώτο στάδιο της θεωρίας δόθηκαν κατευθύνσεις που αφορούν την παράσταση και εμφάνιση, την ψυχολογία του οδηγού και την ακινητοποίηση των οχημάτων καθώς επίσης και τη χρήση της πινακίδας STOP.

Στο δεύτερο στάδιο της πρακτικής οι σχολικοί τροχονόμοι πραγματοποίησαν προσομοίωση έξω από σχολείο, εκεί όπου υπάρχουν διαγραμμίσεις πεζών όπου και εφαρμόστηκε η θεωρία με την επίβλεψη των έμπειρων αξιωματικών της Τροχαίας.

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων, κ. Ξένος Μανιατογιάννης, δήλωσε: «θα διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο το θεσμό των Σχολικών Τροχονόμων και τα δικαιώματα αυτών, οι οποίοι συμβάλλουν ουσιαστικά στην ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών μας».

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα πάγια αιτήματα των σχολικών τροχονόμων για διεκδίκηση μόνιμης και διαρκούς απασχόλησής τους με ασφαλιστική κάλυψη.

Η πρόεδρος της Α΄ Σχολικής Επιτροπής, κα Παρασκευοπούλου, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες προς τους Σχολικούς Τροχονόμους για τη σοβαρότητα και τη συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων τους, καθώς επίσης προς τους εκπαιδευτές και την αρμόδια υπηρεσία της Τροχαίας για την άμεση και πρόθυμη ανταπόκρισή τους.  Οι σχολικοί τροχονόμοι θα λάβουν σχετικές βεβαιώσεις πιστοποίησης του σεμιναρίου τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ