Δρομολόγηση στενής συνεργασίας με τον ΔΕΔΔΗΕ από το Δήμο Βριλησσίων

0

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιο Μάνο πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης παρουσία νομικών και τεχνικών συνεργατών τους.

Στη συζήτηση ο κ. Μανιατογιάννης εξέθεσε με στοιχεία τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτροδότηση της πόλης κατά την πρόσφατη κακοκαιρία «Μήδεια», ενώ επεσήμανε την πρωτοφανή υλική και ψυχική ταλαιπωρία που υπέστησαν κάτοικοι κι επιχειρήσεις των Βριλησσίων, εξ αιτίας των πολύωρων ή σε ορισμένες περιπτώσεις και πολυήμερων διακοπών ρευματοδότησης.
Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη για άμεση αποζημίωση των πληγέντων κατοίκων και του δήμου εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ και παροχή πλήρους ενημέρωσης από την ΔΕΔΔΗΕ για τα ακριβή αίτια των διακοπών ηλεκτροδότησης στην πόλη.
Στη συνέχεια, παρουσίασε τις θέσεις του Δήμου για προληπτική αποτροπή παρόμοιων φαινομένων, ζητώντας από τον ΔΕΔΔΗΕ τη συντήρηση του δικτύου και την ενημέρωση του Δήμου για τα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ για την αποτροπή πρόκλησης εκτεταμένων βλαβών. Αναφερόμενος, στο ζήτημα των κλαδεμάτων, ανεξάρτητα από την κοινή διαπίστωση ότι δεν παρατηρήθηκαν στα Βριλήσσια πτώσεις στύλων ή κοπής καλωδίων από δέντρα στην «Μήδεια», ζήτησε από τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ την εκπόνηση κι εφαρμογή του επιβαλλόμενου από τη νομοθεσία προγράμματος προληπτικών κλαδεμάτων δέντρων που βρίσκονται σε εγγύτητα με το δίκτυο. Για την αποφυγή επανάληψης καθυστερήσεων και δυσλειτουργιών, εκ μέρους της ΔΕΔΔΗΕ πρότεινε όπως η μελλοντική συνεργασία των υπηρεσιών της ΔΕΔΔΗΕ με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου να οργανωθεί σε νέα βάση μέχρι τη θέσπιση του νέου νομοθετικού πλαισίου.
Τέλος, ο Δήμαρχος, ως οριστική λύση για την ασφάλεια και την ομαλή ροή της ηλεκτροδότησης στην πόλη, έθεσε το αίτημα της υπογειοποίησης του δικτύου μέσης τάσης και ζήτησε την άμεση προώθηση των απαραίτητων διαδικασιών υλοποίησή της.
Η συνάντηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε από κοινού η ανάγκη για την ενίσχυση της επικοινωνίας και της έμπρακτης συνεργασίας μεταξύ ΔΕΔΔΗΕ και Δήμου, ολοκληρώθηκε με τον κ. Μανιατογιάννη να ευχαριστεί τον κ. Μάνο για τον εποικοδομητικό διάλογο μεταξύ των εκπροσώπων των δύο πλευρών.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.