Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Δήμαρχος Βριλησσίων: “Εξασφαλίζουμε 6 εκ. ευρώ χρηματοδοτήσεις προς όφελος της πόλης μας”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αίθουσα «Μουσών» του Πνευματικού Κέντρου Βριλησσίων πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Δήμου Βριλησσίων, όπου ο Δήμαρχος, Γιάννης Πισιμίσης, αναφέρθηκε στους χρηματοδοτικούς πόρους που θα ωφελήσουν την πόλη.

Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος του ιερού ναού Αναλήψεως του Κυρίου Βριλησσίων, π. Αγησίλαος Τσώλος. Παρουσία των πολιτών, εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων και φορέων της πόλης, ο κ. Πισιμίσης έκανε έναν σύντομο απολογισμό των 30 πρώτων ημερών της νέας διοίκησης του Δήμου.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: “Δεν χάσαμε χρόνο. Πρώτος μας στόχος είναι η ανάταξη της καθημερινότητας στην πόλη μας. Μετά από πολλά χρόνια λειτουργεί ξανά ο Οδοκαθαρισμός στα Βριλήσσια, χειρωνακτικά και με μηχανική σκούπα, με τις δικές μας δυνάμεις αποκλειστικά και χωρίς να καταφύγουμε σε συνεργασία με ιδιώτες. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους εργαζομένους που προσφέρουν κοινωνικό έργο και ανταποκρίνονται με επάρκεια στις προκλήσεις”.

Ο Γιάνννης Πισιμίσης χαρακτήρισε στοίχημα για τη νέα Δημοτική Αρχή την απορρόφηση χρηματοδοτικών πόρων προς όφελος της πόλης.  “Εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις τουλάχιστον 6 εκατομμυρίων ευρώ και μάλιστα, από μελέτες που βρήκαμε καταχωνιασμένες σε συρτάρια. Οι Υπηρεσίες του Δήμου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια. Δουλειά δύο ετών έγινε μέσα σε 15 μόλις ημέρες. Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την Αντικατάσταση και την Αναβάθμιση του Δικτύου Ύδρευσης ένα έργο ύψους 2,8 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος.

“Θα έχουμε σύντομα έναν νέο, σύγχρονο κανονισμό Καθαριότητας”

Εκτός αυτών, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της βαδισιμότητας και της προσβασιμότητας στα Βριλήσσια με την αποκατάσταση πεζοδρομίων, η οποία σταδιακά θα επεκταθεί στο σύνολο των προβληματικών σημείων στην πόλη, αλλά και στις δράσεις για την οδική ασφάλεια με την τοποθέτηση νέων πινακίδων οδοσήμανσης, διαγραμμίσεων και αποκατάστασης της ορατότητας των πινακίδων κυκλοφορίας με κλαδέματα φυλλωσιών σε προβληματικά σημεία. «Με βάση τον προγραμματισμό, κάθε κάδος απορριμμάτων στα Βριλήσσια θα πλένεται κάθε δύο εβδομάδες, ενώ προχωρούμε σε νέο πρόγραμμα περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων, ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων από τους δρόμους της πόλης μας. Σύντομα θα έχουμε ένα νέο σύγχρονο κανονισμό Καθαριότητας και σε αυτήν την προσπάθεια θέλουμε δίπλα μας όλους τους συμπολίτες με τον σεβασμό του Δημόσιου Χώρου», τόνισε ο Δήμαρχος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ