Ελάτε στην παρέα μας

Βριλησσίων

Γ. Πισιμίσης: «Με χιλιάδες νέες δενδροφυτεύσεις ενισχύουμε το Πράσινο της πόλης μας»

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Βριλησσίων, Γιάννης Πισιμίσης, εγκαινιάζει ένα νέο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων με γνώμονα την ενίσχυση και αναβάθμιση του Αστικού Πρασίνου.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά η υλοποίηση της συνεργασίας του Δήμου Βριλησσίων με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All, που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Στόχος είναι να γίνουν χιλιάδες νέες φυτεύσεις στα Βριλήσσια σε σημεία που θα υποδείξει η υπηρεσία Πρασίνου, σύμφωνα με τις ανάγκες που υπάρχουν. Ο Δήμος Βριλησσίων αντικαθιστά όσα δέντρα χάθηκαν τα τελευταία χρόνια από την πόλη, με πολλαπλάσιο αριθμό νέων δέντρων. Το αμέσως προσεχές διάστημα σε συνεργασία με την We4all, που παραχωρεί όλα τα δέντρα και τα φυτά στον Δήμο Βριλησσίων δωρεάν, πραγματοποιούνται 570 νέες φυτεύσεις, οι οποίες υλοποιούνται από την υπηρεσία Πρασίνου.

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων και της We4all ενεργοποιείται με τη φύτευση 20 μεγάλων κουτσουπιών στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης και στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, Μακεδονίας και Αγίου Αντωνίου. Παράλληλα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη We4all ξεκινούν περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις και δενδροφυτεύσεις, τόσο στις σχολικές μονάδες, όσο και στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς των Βριλησσίων.

“Αποκαθιστούμε και ενισχύουμε το Αστικό Πράσινο”

Ο Δήμαρχος Βριλησσίων δήλωσε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα από το πάρκο «Μ. Θεοδωράκης» μια νέα στρατηγική παρεμβάσεων για μια μεγάλης κλίμακας ενίσχυση του πράσινου χαρακτήρα στην πόλη μας. Προχωράμε σε μαζικές δενδροφυτεύσεις σε πάρκα, πλατείες, σχολεία, παρτέρια, σε ολόκληρη την πόλη όπου υπάρχουν ανάγκες. Με ίδιους πόρους του Δήμου μας και μέσω νέων δενδροφυτεύσεων αποκαθιστούμε και ενισχύουμε περαιτέρω το Αστικό μας Πράσινο. Παράλληλα, ενεργοποιούμε το μνημόνιο συνεργασίας μας με τον περιβαλλοντικό οργανισμό We4All, ο οποίος σε συνεργασία με την υπηρεσία Πρασίνου θα μας παραχωρήσει δωρεάν χιλιάδες δέντρα, φυτά και θάμνους σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες που θα τους υποδείξουμε. Στη νέα αυτή στρατηγική περιλαμβάνονται δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης στα σχολεία μας και την τοπική μας κοινωνία, καθώς και ενεργοποίησης του εθελοντικού τομέα στην πόλη μας. Επενδύουμε στο πράσινο πλούτο της πόλης μας, δίνουμε στα Βριλήσσια το μέλλον που μας αξίζει»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ