Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Nότια προάστια: Ελεύθεροι οι ανήλικοι Ρομά που κατηγορούνται για 25 διαρρήξεις [Βίντεο]

Δημοσιεύθηκε

στις

Πεδίο δράσης τους ήταν περιοχές της νότιας Αττικής και κυρίως η Γλυφάδα, η Βούλα, η Βάρη και η Βουλιαγμένη.

Όταν το πρωί της περασμένης Τρίτης, αστυνομικοί ακινητοποιούσαν έξω από μονοκατοικία στη Βούλα, τέσσερις ανήλικους που επιχείρησαν να την διαρρήξουν, δεν φαντάζονταν ότι εξιχνίαζαν ένα μπαράζ κλοπών που είχε αναστατώσει κατοίκους και αστυνομικούς στα Νότια προάστια τις τελευταίες σαράντα ημέρες!

Τα τέσσερα αγόρια, 16 και 17 χρόνων, είχαν διαπράξει μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα ούτε λίγο ούτε πολύ εικοσιπέντε διαρρήξεις και μάλιστα υπήρχαν ημέρες που εισέβαλαν μέχρι και σε τρία σπίτια μέσα σε διάστημα λίγων ωρών.

Εκμεταλλευόμενοι, προφανώς, την θερινή περίοδο και την απουσία οικογενειών σε διακοπές, εφάρμοζαν πάντα την ίδια ακριβώς μέθοδο. Αφού εντόπιζαν τους στόχους τους κάνοντας βόλτες στις γειτονιές της παραλιακής, με ένα αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ένας 32χρονος γείτονας τους, ο οποίος εκτελούσε χρέη μεταφορέα και τσιλιαδόρου, χτυπούσαν το κουδούνι και όταν βεβαιώνονταν ότι δεν υπήρχε κανείς μέσα, απενεργοποιούσαν την σειρήνα του συναγερμού και στην συνέχεια παραβίαζαν με κατσαβίδι κάποια από τις πόρτες και αφαιρούσαν μετρητά, αν υπήρχαν, και ότι πολύτιμο αντικείμενο έβρισκαν.

Ακριβώς με την ίδιο τρόπο λειτούργησαν και το πρωί της 4ης Αυγούστου, όμως η ιδιοκτήτρια της μονοκατοικίας που τους είδε από την θυροτηλεόραση όταν της χτύπησαν το κουδούνι, αποδείχθηκε υποψιασμένη και αντί να απαντήσει, ειδοποίησε την Άμεση Δράση.

Ελάχιστα λεπτά αργότερα άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους ακινητοποιούσαν έξω από το σπίτι και λίγο αργότερα συνέλαβαν και τον 32χρονο που περίμενε στο νοικιασμένο αυτοκίνητο να τους παραλάβει μετά την διάρρηξη.

Και οι πέντε οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, οι αστυνομικοί της οποίας από τα πρώτα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους υποψιάστηκαν ότι είχαν μπροστά τους τους δράστες του μπαράζ διαρρήξεων που είχαν καταγγελθεί στην περιοχή το τελευταίο χρονικό διάστημα. Έτσι ξεκίνησαν έναν κύκλο ερευνών, καταθέσεων και συλλογής οπτικού υλικού από συγκεκριμένα σημεία, που τελικά οδήγησαν στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος της σπείρας των ανηλίκων Ρομά.

Σε ένα από τα βίντεο που συνέλεξαν από σπίτια στόχους, έχει καταγραφεί ένας από τους κατηγορουμένους να αναρριχάται στην βεράντα.

Σύμφωνα με την ποινική δίωξη σε βάρος τους η λεία που απεκόμισαν από τις διαρρήξεις ξεπερνάει τις 233.600 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί ανακάλυψαν στα σπίτια τους χρυσαφικά και κοσμήματα, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Δημήτριος Σακαλόγλου και Ιωάννης Γλύκας, δήλωσαν στο astinomiko.gr«Κατά την διάρκεια της απολογίας των κατηγορουμένων, αναδείχθηκαν τα πολλά κενά της δικογραφίας, η έλλειψη αιτιώδους συνδέσμου αποδιδόμενης πράξης και ενεργειών του κατηγορουμένου, με τέτοιο τρόπο που έπεισαν Ανακριτή και Εισαγγελέα, και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους». Πηγή: astinomiko.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ