Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Σειρά πασχαλινών εκδηλώσεων στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 4 ξεχωριστές εκδηλώσεις θα υποδεχτεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το Πάσχα του 2023.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πασχαλινή συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση, παιδικό θέατρο, εθιμικά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς, καλλιτεχνικά εργαστήρια και παιχνίδια, που απευθύνονται  σε  μικρούς και μεγάλους και μια τρίωρη υπαίθρια παιδική εκδήλωση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

 

  • Σάββατο 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023 & ώρα: 12:00 – 15:00

Πάρκο Αγ. Ιωάννου Δ.Ε Βούλας

«Ο κήπος των ευχών» – Ελάτε να παίξουμε! Υπαίθρια οικογενειακή πασχαλινή εκδήλωση στο πάρκο του Αγίου Ιωάννου στη Βούλα.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με εικαστικά εργαστήρια, παιχνίδια, κατασκευή λαμπάδας, διαδραστικά παιχνίδια, διαγωνισμούς, εργαστήρια χορού, παιχνίδια κίνησης, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού και μια μοναδική παράσταση με μουσική, χορό, εκατομμύρια σαπουνόφουσκες και άφθονη διασκέδαση για όλους,  με τίτλο: «Ο κήπος των ευχών».

 

  • Σάββατο 8 Απριλίου 2023 & ώρα: 20:00

Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» Δ.Ε Βούλας

«Σε Βυζαντινά ίχνη Μίκης Θεοδωράκης – Σταύρος Κουγιουμτζής».  Μεγάλη πασχαλινή συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ιωνία» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18 Βούλα, πλησίον Δημαρχείου).

Στη συναυλία θα ακουστούν βυζαντινές μελωδίες και ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας, καθώς και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη και Σταύρου Κουγιουμτζή, με βυζαντινότροπες επιρροές, σ’ ένα μουσικό διάλογο μεταξύ ψαλμωδίας και κοσμικής μουσικής. Βασικός ερμηνευτής θα είναι ο τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης, που έχει θητεύσει στην βυζαντινή ψαλτική παράδοση και στο ρεπερτόριο μεγάλων Ελλήνων συνθετών. Μαζί του, ο ταλαντούχος, Γ. Κεράμης. Τη βραδιά θα πλαισιώσει η Ορχήστρα «ΕΛΙΚΩΝ» (μικτή ορχήστρα κορυφαίων δεξιοτεχνών με κλασικά, λαϊκά και σύγχρονα μουσικά όργανα), υπό τη διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια της πιανίστας Τατιάνα Παπαγεωργίου. Συμμετέχει η χορωδία του 3ου δημοτικού Βούλας, υπό τη διεύθυνση του δασκάλου μουσικής Θ. Κωνσταντόπουλου.

 

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 9 Απριλίου 2023  & ώρα: 13:00 – 15:00

 Πλατεία Ιμίων Δ.Ε Βούλας

«Λαμπρόγιορτα» Από τα Μέγαρα στην Κύθνο. Υπαίθρια οικογενειακή πασχαλινή εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Βούλας, πλατεία  «Ιμίων».

Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην παράδοση από τα Μέγαρα στην Κύθνο, με αναπαράσταση εθίμων και  παραδοσιακούς χορούς. Ένα ταξίδι στην παράδοση με το Λαογραφικό Όμιλο Βάρης «Σεμέλη». Θα υπάρξει αναπαράσταση του εθίμου της Τράτας από τα Μέγαρα, του εθίμου της Κούνιας από την Κύθνο και θα ακολουθήσει νησιώτικο γλέντι.

 

  • Κυριακή 9 Απριλίου 2023 & ώρα: 18:00

Δημοτικό θέατρο Βάρης Δ.Ε Βάρης

«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό κουτί των ήχων» από την ομάδα Κοπέρνικος στο θέατρο Βάρης.

Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, με  τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα. Τη σκηνοθεσία επιμελείται ο πολυτάλαντος Γκάυ Στεφάνου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ