Ελάτε στην παρέα μας

Βάρης - Βούλας- Βουλιαγμένης

Εκτεταμένες δολιοφθορές στο αυτοματοποιημένο αρδευτικό δίκτυο πρασίνου της Βάρκιζας [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Συστηματική και εκτεταμένη δολιοφθορά έχει σημειωθεί στο αυτοματοποιημένο αρδευτικό δίκτυο του χώρου πρασίνου του παραλιακού μετώπου της Βάρκιζας από τη στάση Μιστράλ έως το παρκινγκ έξω από το Varkiza Resort τις τελευταίες 15 μέρες.

Αποτέλεσμα των δολιοφθορών ήταν η κατά τόπους διακοπή της άρδευσης των νέων δέντρων γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση τους. Η βλάβες αποκαταστάθηκαν άμεσα από την υπηρεσία περιβάλλοντος του Δήμου, καθώς στη συγκεκριμένη έκταση έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα εκτεταμένες φυτεύσεις 154 μεγάλων δέντρων και 900 εποχιακών ανθόφυτων. Η αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή την περίοδο και για το λόγο αυτό η υπηρεσία περιβάλλοντος θα κάνει καθημερινό έλεγχο για τη σωστή λειτουργία του.

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή έχει κάνει καταγγελία στο Α.Τ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις συγκεκριμένες παραβατικές ενέργειες καθώς πλέον είναι η τρίτη φορά που έχουν γίνει στη Βάρκιζα δολιοφθορές σε αντικείμενα που σχετίζονται άμεσα με θεματολογία που απασχολεί το ίδιο διάστημα τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι προηγούμενες δύο φορές αφορούσαν την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στην περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Βάρκιζας, όπου ένα φωτιστικό έπεσε «μυστηριωδώς» και μάλιστα κόντρα στη φόρα των ισχυρών ανέμων εκείνης της ημέρας και επίσης ένα φωτιστικό που «έπεσε» εντός της παιδικής χαράς στην Πλατεία Ζησιμοπούλου. Για τις προηγούμενες δολιοφθορές υπάρχουν εκθέσεις ειδικών μηχανικών που αποδεικνύουν την κακόβουλη πράξη.

Σε ότι αφορά την καταστροφή του αυτοματοποιημένου αρδευτικού συστήματος, η Δημοτική Αρχή διαβεβαιώνει όλους του ενδιαφερόμενους πως δεν πρόκειται αυτές οι τακτικές να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η καταστροφή του πρασίνου στην παραλιακή ζώνη της Βάρκιζας, καταστροφή που πιθανόν να εξυπηρετήσει το αφήγημα που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τεχνηέντως.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ