Δημοπρατήθηκαν τα σακιά εδαφοβελτιωτικού του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

0

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία 10.000 έως 16.000 σακιών του εδαφοβελτιωτικού που παράγεται από τα οργανικά των νοικοκυριών και τα πράσινα κλαδέματα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, VITA GREEN και VITA GREEN PLUS.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κατάφερε να κάνει πράξη την «κυκλική οικονομία», διαθέτοντας στην αγορά μέσω δημοπρασίας 10.000 έως 16.000 σακιά εδαφοβελτιωτικού που παράγεται από οργανικά και βιοαπόβλητα, κλείνοντας τον οικονομικό κύκλο και προσθέτοντας έσοδα στον δημοτικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, αποφασίστηκε η χωριστή συλλογή και αξιοποίηση των βιοαποβλήτων και των πράσινων κλαδεμάτων μέσω της τεχνολογίας βιομετατροπής – κομποστοποίησης.

Υλοποιώντας το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης Διαλογή στην Πηγή και καφέ κάδων περισυλλογής οργανικών σε γειτονιές και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου, ήδη από το 2016, αποφασίστηκε η μετατροπή 10.000 τόνων πράσινων κλαδεμάτων για την μετατροπή σε εδαφοβελτιωτικό. Τον Ιούλιο του 2017 ξεκίνησε πιλοτικά η διανομή του εδαφοβελτιωτικού από το δημοτικό φυτώριο σε δημότες, επιχειρήσεις και δημοτικούς φορείς και η συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα αποτελέσματα από την εφαρμογή του, τα οποία ήταν ιδιαίτερα θετικά. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πιλοτικού προγράμματος, ο Δήμος επέκτεινε τη συνεργασία και για τα επόμενα 3 χρόνια, με στόχο τη συλλογή και επεξεργασία 10.000 τόνων το χρόνο, προερχόμενων από πράσινα κλαδέματα και οργανικά υπολείμματα κουζίνας (καφέ κάδοι).

Το αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας σε μεγάλη ποσότητα, μέρος του οποίου ο Δήμος διέθεσε μέσω ανοιχτής δημόσιας δημοπρασίας στην αγορά.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.