Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Πράσινο φως για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου και την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών οι μελέτες για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου και για την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας, στη συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου.

Κατά τη συζήτηση αυτών των δύο σημαντικών θεμάτων, παρουσία του Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και του Αρχιμανδρίτη κ.Ιωάννη Ράπτη, παρουσιάστηκαν οι μελέτες των δύο έργων από τον Γενικό Διευθυντή της Αναπτυξιακής, Νίκο Γεωργακόπουλο καθώς και από τον Αρχιτέκτονα του γραφείο που έχει σχεδιάσει την ανάπλαση της πλατείας. Όπως, σημείωσε, ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός πρόκειται για δύο σημαντικά και εμβληματικά έργα που θα προσδώσουν άλλον αέρα και προστιθέμενη αξία στο εμπορικό και οικονομικό κέντρο της πόλης.

Τα έργα, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αχαρνών, θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, με την έναρξη των εργασιών από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βλασίου όπου και θα πραγματοποιηθούν εργασίες ενίσχυσης και αποκατάστασης. Σημειώνεται δε ότι και για τα δύο έργα έχει εξασφαλιστεί η ένταξη και η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που κύλησαν αισίως τα πράγματα . Είμαι πολύ περήφανος και ως Μενιδιάτης. Θέλω να ευχαριστήσω τον εξαιρετικό Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα για τον αγώνα που έδωσε ώστε να αποκτήσουμε το κονδύλι από το Υπουργείο όπως  και τον Αρχιμανδρίτη κ. Ιωάννη Ράπτη για την αγάπη, τη συμπαράσταση και την προσπάθειά τους ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στον Μητροπολιτικό Ναό. Επίσης, τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Στέλιο Πέτσα που έσκυψε με ενδιαφέρον στο θέμα και κατάφερε να βρει τη χρηματοδότηση».

 

 

 

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη συνεργασία και τη θετική του στάση καθόλη τη διάρκεια αυτής της διεκδίκησης. Επίσης, ευχαρίστησε όλους τους φορείς και ιδιαίτερα το παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων στις Αχαρνές που στάθηκαν αρωγοί αυτής της προσπάθειας. «Κατεξοχήν θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πέτσα που ενδιαφέρθηκε να μας ακούσει και έδειξε έμπρακτο ενδιαφέρον για το θέμα μας.», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουνίου είχε εγκριθεί ομόφωνα η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Επισκευή – ενίσχυση φέροντος οργανισμού Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου – Σύγχρονη αποκατάσταση περιβάλλοντος χώρου» μεταξύ του Δήμου Αχαρνών, του Ν.Π.Δ.Δ . της ενορίας μετά του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Βλασίου και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Αναπτυξιακή Αχαρνών Α.Ε».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ