Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Με κάθε επισημότητα γιόρτασαν την 25η Μαρτίου στο Δήμο Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου o Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αχαρνών, συμμετέχοντας στην δοξολογία, καταθέτοντας τιμητικό στέφανο εις μνήμην των ηρώων της Επανάστασης και τέλος μαζί με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό, Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και πολύ κόσμο θαύμασαν τη νεολαία του Δήμου κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης.

Με το πέρας των εκδηλώσεων, αναφερόμενος στη σημασία της εθνικής μας επετείου, ο κ. Αυγερινός σημείωσε:

“Ημέρα διπλής γιορτής για τον Ελληνισμό η σημερινή, αφού γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και συνάμα η 25η Μαρτίου ορίστηκε από τον αρχηγό της Φιλικής Εταιρείας Αλέξανδρο Υψηλάντη, «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του Ελληνικού Έθνους», ημέρα έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης κατά του Τουρκικού ζυγού!

Χαρμόσυνο το μήνυμα και στις δύο περιπτώσεις:

  • Στη μία, η Παναγιά μαθαίνει ότι ο Θεός γίνεται άνθρωπος και

  • Στη δεύτερη, οι Έλληνες ξεσηκώνονται μετά από 4 αιώνες σκλαβιάς και γίνονται ήρωες.

«Ελευθερία ή θάνατος» ήταν η πολεμική ιαχή που ακουγόταν από άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητα κατά της υποδούλωσης με κάθε τίμημα, αψηφώντας τον θάνατο.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου μας θυμίζει τις αρετές και τις δυνατότητες του Ελληνισμού όταν δίνει με ομοψυχία, μακριά από διχόνοιες, μάχες ακόμη και άνισες. Ας μην λησμονούμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να καταφέρουμε.

Έχουμε χρέος να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη της συλλογικής αυτοθυσίας των Σουλιωτών στο Κούγκι και στο Ζάλογγο, των ελεύθερων πολιορκημένων στο Μεσολόγγι, του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι, την ολοκληρωτική καταστροφή των Ψαρών και της Χίου, αλλά και τόσες πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας των Ελλήνων Αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Άλλωστε, ποιος λαός, έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς και καταπίεσης, θα μπορούσε να διατηρήσει άφθαρτα και αμείωτα τα εθνικά ιδανικά του, την πολιτισμική του ταυτότητα, την παιδεία και τη γλώσσα του!

Διαχρονικοί και πάντα επίκαιροι οι στίχοι του Εθνικού μας Ποιητή Διονυσίου Σολωμού:

«Τέτοια αφήστενε φροντίδα· όλο το αίμα οπού χυθεί

για θρησκεία και για πατρίδα όμοιων έχει την τιμή».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ