Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Ενίσχυση του Δήμου Αχαρνών με 3 ακόμη απορριμματοφόρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με 3 σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων τα οποία προστέθηκαν στα 2 απορριμματοφόρα που είχε παραλάβει πριν δύο χρόνια και 1.400 καφέ κάδους, ενισχύθηκε ο Δήμος Αχαρνών από την Περιφέρεια Αττικής.

Την παράδοση του εξοπλισμού στον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής ΓΙώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος και Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Βασίλη Κόκκαλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θανάση Αυγερινό, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ν. Πέππα και την Ευρ. Κοσμίδη, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα των Δ/νσεων Τεχνικών Έργων και για θέματα Αθλητισμού της Δ/νσης Αθλητισμού & Πολιτισμού. Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Χ. Κατσανδρή, Μ. Βρεττός, Γ. Πετάκος, Στ. Τοπαλίδης, Ν. Δαμάσκος και Α. Αραμπαντζής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την επιτυχημένη συνεργασία με τον δήμο Αχαρνών διαπιστώνοντας την ικανοποιητική εξέλιξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής για την προώθηση της Ανακύκλωσης και την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διαχείρισης στερεών αποβλήτων, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Παραδίδουμε σήμερα τρία υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων, εδώ στον δήμο Αχαρνών, στον Δήμαρχο Σπ. Βρεττό, για να συνεχιστεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων και στερεών αποβλήτων και να ενισχύσουμε την αλυσίδα της ανακύκλωσης. Οφείλω να πω ότι πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, είχαμε παραδώσει δύο απορριμματοφόρα και παρατηρήσαμε ότι το πρόγραμμα εφαρμόστηκε με πολύ καλά αποτελέσματα. Είχαμε υποχρέωση και ευθύνη να δώσουμε ακόμα περισσότερα εργαλεία ώστε να συνεχίσει ο δήμος το έργο του με κατεύθυνση να αλλάξει ο τρόπος διαχείρισης με σεβασμό στο περιβάλλον και τον πολίτη. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που το Μενίδι, οι Αχαρνές, βρίσκονται μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, να φτιάξουμε την Πράσινη Αττική. Διαθέσαμε επιπλέον 1400 καφέ κάδους για να μπορέσουν οι πολίτες να συμμετέχουν σε κάθε γωνιά της πόλης. Με τη συνεργασία που έχουμε με τον δήμο και το Δήμαρχο θα μπορέσουμε να δώσουμε και στα ζητήματα της ανακύκλωσης την ευκαιρία στους πολίτες να συμβάλουν σε αυτό που πιστεύουμε όλοι: μια καθαρότερη Αττική, μία πράσινη Αττική. Συνεχίζουμε”.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός δήλωσε:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη για τη στενή και εξαιρετική συνεργασία που έχουμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Δήμος Αχαρνών και Περιφέρεια έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια με σκοπό να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου μας. Σήμερα πραγματικά είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί παραλαμβάνουμε 3 ακόμα νέα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων με καφέ κάδους. Είχε ξεκινήσει αυτό το πρόγραμμα από την Περιφέρεια περίπου πριν ενάμιση χρόνο, εμείς πιλοτικά το εφαρμόσαμε το προηγούμενο διάστημα στον δήμο Αχαρνών και είδαμε πραγματικά την ανταπόκριση του κόσμου. Σήμερα με τον νέο εξοπλισμό που μας παρέχει η Περιφέρεια, θεωρώ ότι θα κάνουμε ένα θετικό βήμα, ένα βήμα μπροστά για την ανακύκλωση και για την επεξεργασία των βιοαποβλήτων. Η Περιφέρεια δίνει έμφαση τα τελευταία χρόνια ιδιαιτέρως στην ανακύκλωση και στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Έχουμε προχωρήσει και σε άλλα πράγματα και σε άλλες δράσεις: γωνιές ανακύκλωσης, υπόγειοι κάδοι μέσω του ΕΔΣΝΑ και τη συνεργασία της Περιφέρειας. Θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα έχει αλλάξει τελείως εικόνα ο δήμος Αχαρνών. Θα υπάρχουν παντού, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιοχή και οι κάδοι όλων των ρευμάτων για την ανακύκλωση και υπόγειοι κάδοι που δεν θα ενοχλούν και δε θα δημιουργούν προβλήματα. Συνεχίζουμε λοιπόν, σκοπός μας είναι να πάμε ακόμα μπροστά την πόλη μας ακόμα πιο μπροστά τον Δήμο μας».

Ο Δήμαρχος Αχαρνών ευχαρίστησε επίσης τον Περιφερειάρχη κ. Πατούλη καθώς όπως επισήμανε στάθηκε δίπλα στο δήμο όλα αυτά τα χρόνια υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «θέλω να συνεχίσουμε και τα επόμενα. Να είμαστε καλά, να συνεργαζόμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε πράγματα για τον δήμο Αχαρνών. Όπως θα έχουν διαπιστώσει οι συνδημότες μας, υλοποιούνται πολλά έργα (αντιπλημμυρικά και λοιπά) τα οποία κάνουμε σε συνεργασία μαζί με την περιφέρεια».

Πηγή: http://athnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ