Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Αχαρνές: Βελτιώνεται η εικόνα μετά τη φωτιά – Αγώνας στο εργοστάσιο χαρτικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στις Αχαρνές έχει βελτιωθεί, με τις φλόγες να έχουν τυλίξει ένα εργοστάσιο πλαστικών και ένα εργοστάσιο χαρτικών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο ρέμα της Χελιδονούς.

Οι προσπάθειες εστιάζονται στο εργοστάσιο χαρτικών, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στον α’ και β’ όροφο, ενώ η φωτιά δεν έχει εξαπλωθεί στον υπόγειο χώρο μέχρι στιγμής.

Στο σημείο, όπου έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά, επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Τροχαία, η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου παραμένει σε ισχύ λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή.

Η κυκλοφορία στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές επίγειες δυνάμεις προσπαθούσαν να περιορίσουν τη φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση σε υπαίθριο χώρο κοντά στη Λεωφόρο Καραμανλή. Ο άνεμος που έπνεε με ταχύτητα περίπου 5 μποφόρ βοήθησε στην εξάπλωσή της στο Ρέμα της Χελιδονούς, προκαλώντας ζημιές σε επιχειρήσεις στη διαδρομή της. Η τελική εκτίμηση των ζημιών θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης, ενώ η ΔΑΕΕ θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Το δεύτερο μήνυμα κάλεσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ