Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Προχωρά η ανέγερση του 2ου Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Η επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να γίνει το συντομότερο δυνατό η σχετική Προγραμματική Σύμβαση που θα δώσει το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων κατασκευής του 2ου Γενικού Λυκείου Ασπροπύργου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 8 εκ. ευρώ, έχει ήδη ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και αναμένεται το συντομότερο η έγκριση των σχετικών μελετών.

Η κατασκευή του σχολείου αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς το υπάρχον λύκειο, ως ένα από τα πολυπληθέστερα, φιλοξενεί περίπου 600 μαθητές και υπάρχει άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης. Ειδικότερα προβλέπεται η υλοποίηση ενός σύγχρονου σχολείου, δυναμικότητας 320 παιδιών, το οποίο μεταξύ άλλων θα διαθέτει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και κλειστό γυμναστήριο.

Με δεδομένη τη βούληση του Περιφερειάρχη να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα το έργο, κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία έγκρισης των σχετικών μελετών, προκειμένου να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό η σχετική προγραμματική σύμβαση που θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των εργασιών του έργου.

 

 

«Στις προτεραιότητές μας να εκπαιδεύονται τα παιδιά μας σ΄ένα σύγχρονο και φιλόξενο περιβάλλον. Η χρηματοδότηση για το έργο είναι διασφαλισμένη αναμένουμε και το συντομότερο την έγκριση των σχετικών μελετών» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Προς αυτή την κατεύθυνση και σε συνεργασία με τον άξιο Δήμαρχο Ασπροπύργου Ν. Μελετίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλο, θα προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς τις σχετικές διαδικασίες προκειμένου άμεσα να μπούμε στην τελική ευθεία για την υπογραφή της σχετικής Προγραμματικής σύμβασης. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έχουμε δεσμευθεί πως θα υλοποιήσουμε και αυτή μας τη δέσμευση θα την τηρήσουμε στο ακέραιο. Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η επένδυση σε σύγχρονες σχολικές δομές που θα επιτρέψουν να γίνεται η διαδικασία της εκπαίδευσης πιο εύκολη και πιο λειτουργική. Αυτό το αξίζουν όλα τα παιδιά της Αττικής μας».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη χρηματοδότηση αλλά και για τη βούλησή του να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και τόνισε πως μετά από πολλά χρόνια θα δουν οι κάτοικοι του Ασπροπύργου να παίρνει σάρκα και οστά ένα έργο, πολύ αναγκαίο για την πόλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής Λ. Κοσμόπουλος δήλωσε σχετικά: «Προχωράμε, όπως έχουμε πει, με έργο και σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες της Δυτικής Αττικής, για να ανταποκριθούμε στις καθημερινές και ζωτικές ανάγκες των κατοίκων. Ένα νέο, 2ο σχολικό συγκρότημα, με πόρους της Περιφέρειας Αττικής, κάνει πραγματικότητα τις χρόνιες ανάγκες της περιοχής και των παιδιών που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο».

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ