Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

«Καθαρά Χεράκια»: Δράσεις ενημέρωσης για την Covid 19 στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ασπροπύργου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο των δράσεων Αγωγής Υγείας, οι Διευθύνσεις Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, διοργάνωσαν ενημερωτικές δράσεις στο σύνολο των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, με θέμα: «Καθαρά Χεράκια- Πρόληψη και Ενημέρωση σε θέματα Covid 19».

Οι ενημερωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό των πέντε παιδικών σταθμών του Δήμου Ασπροπύργου, με μεγάλη ανταπόκριση, από τα συνολικά 89 νήπια που μετείχαν στις δράσεις.

Ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Νικόλαος Μελετίου, τόνισε για μία ακόμα φορά ότι: «Καμία από τις δράσεις μας δεν είναι τυχαίες. Πρώτα διερευνούμε τις υφιστάμενες τάσεις, συμβουλευόμαστε τους ειδικούς, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε. Διαπιστώθηκε πως τα παιδιά μπορούν να διδαχτούν προληπτικές συμπεριφορές και συνεπώς έχουμε ευθύνη στο να τα κατευθύνουμε στην εμπέδωση τους. Στόχος μας είναι η διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας και των καλύτερων δυνατών συνθηκών στον τομέα της εκπαίδευσης.»

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου, κα Σοφία Μαυρίδη, απευθυνόμενη στα παιδιά, καθώς και στους παιδαγωγούς, τόνισε την ανάγκη ανάληψης ατομικής ευθύνης για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς αυτής πανδημίας.

Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της Διευθύνσεως Κοινωνικής Προστασίας, του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ασπροπύργου, καθώς και του Κέντρου Κοινότητας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ