Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Δήμος Ασπρόπυργου: Επένδυσε σε υψηλή τεχνολογία καθαρισμού αέρα για τα σχολεία της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ασπροπύργου με στόχο την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών,προέβει σε μία πρωτοποριακή ενέργεια ,με τη σταδιακή τοποθέτηση ενός προηγμένου συστήματος καθαρισμού αέρα, σε όλες τις σχολικές αίθουσες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,του Δήμου .

Αναλυτικότερα, το προηγμένο σύστημα καθαρισμού, αφορά ένα ενεργό σύστημα απολύμανσης του αέρα και των επιφανειών, με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης. Βασίζεται σε υψηλή ποιότητα σχεδιασμού, συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνολογίες, και αναπτύχθηκε αρχικά από τα εργαστήρια της NASA, προοριζόμενο για τα διαστημικά αεροσκάφη. Με την υφιστάμενη εγκατάσταση, επιτυγχάνεται η εξουδετέρωση περισσότερο από το 99,9% των αερομεταφερόμενων βακτηρίων και ιών (συμπεριλαμβανομένου και του COVID-19), ενώ ταυτόχρονα εμποδίζεται η ανάπτυξη μυκήτων και εξαλείφονται οι οσμές, τα αλλεργιογόνα και οι πτητικές οργανικές ενώσεις, περιορίζοντας έτσι την μετάδοση των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.

Ο Δήμαρχος του Δήμου κ. Νικόλαος Μελετίου τοποθετήθηκε για την υλιοποίηση της ενέργειας αυτής στα σχολεία της πόλης : «Αν δεν είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που επενδύει σε υψηλή τεχνολογία καθαρισμού αέρα στα σχολεία του, τότε σίγουρα είμαστε από τους πρώτους. Η παρούσα Δημοτική Αρχή καλωσορίζει την νέα τεχνολογία και την θέτει στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής κοινότητας, και κατ’ επέκταση στις οικογένειες μαθητών και εκπαιδευτικών, βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους». Υπενθυμίζουμε ότι το εν λόγω σύστημα ΔΕΝ παράγει Όζον και λειτουργεί με ασφάλεια, με ταυτόχρονη παρουσία ανθρώπων και ζώων στον χώρο.

Επισημαίνεται ότι το εν λόγω σύστημα ΔΕΝ παράγει Όζον και λειτουργεί με ασφάλεια, με ταυτόχρονη παρουσία ανθρώπων και ζώων στον χώρο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ