A. Σαγρή, υπ. Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Βόρειου Τομέα: «Αγώνας για μια πολιτική που θα εμπνέει…»

0

Η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει.
Ο πολίτης φανερά κουρασμένος, απογοητευμένος, πληγωμένος από μια κυβέρνηση που υποτίμησε τη νοημοσύνη του, που θεώρησε ότι μπορεί μια βδομάδα πριν τις εκλογές να μοιράσει μερικά δώρα για να περιορίσει την πτώση της και να τον δελεάσει, απάντησε με την ψήφο του τη φανερή αποδοκιμασία της.
Επέλεξε να στείλει ένα μήνυμα.
Τέλος στην αλαζονεία της εξουσίας, τέλος στη νοοτροπία πως η εξουσία είναι κτήμα.
Την πραγματική εξουσία την έχουν οι πολίτες. Εκείνοι με τη συμμετοχή τους, καθορίζουν τις εξελίξεις.
Περνάμε λοιπόν σε μία νέα εποχή.
Στην εποχή που από την αντιμνημονιακή παλαιότερα ψήφο, έχουμε την ψήφο αντι Σύριζα, η οποία ξεκάθαρα ενίσχυσε τη ΝΔ, εξαφάνισε κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι και ανέδειξε νέα, την Ελληνική Λύση και το Μέρα25.
Η ψήφος στη ΝΔ είναι προφανώς ψήφος αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική που άσκησε ο Σύριζα. Δεν είναι στροφή για μένα των πολιτών σε μια συντηρητική λογική.
Δεν είναι επιδοκιμασία του πολιτικού και προγραμματικού λόγου της ΝΔ.
Αλλαγή πολιτικού σκηνικού σίγουρα.
Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής κρατηθήκαμε, αντέξαμε στην πόλωση και τον άκρως διχαστικό λόγο των πολιτικών αντιπάλων, μιλήσαμε για την πολιτική αλλαγή στην Ευρώπη και την αναγκαιότητά της για την πολιτική αλλαγή και στην Ελλάδα, διατηρήσαμε το ρεαλισμό και την υπεύθυνη πάντα στάση μας και βγαίνουμε αλώβητοί από το δίπολο, ικανοί να καθορίσουμε τις εξελίξεις.
• Να επιβάλλουμε την εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων σε μια κρίσιμη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, σε μια κρίσιμη συγκυρία όμως και για τα εθνικά μας συμφέροντα λόγω των εντάσεων στο Αιγαίο και των γεωπολιτικών εξελίξεων.
• Να επιβάλλουμε το πραγματικά προοδευτικό πρόσημο, να αποδείξουμε το τι είναι πραγματικά και όχι fake προοδευτικό.
• Να εκφράσουμε και να διασφαλίσουμε τις ανάγκες των μη προνομιούχων, των ανθρώπων που πλήττονται καθημερινά και που το φύγε εσύ, έλα εσύ από την εξουσία δε τους καλύπτει άλλο, δε τους ταιριάζει.
Εμείς ως παράταξη στο ΠΑΣΟΚ έχουμε δώσει αγώνες για τον Έλληνα και την ποιότητα ζωής του και συνεχίζουμε.
Προσωπικά από τη μάχη μου στο βόρειο Τομέα της Αθήνας και την υποψηφιότητά μου στις εθνικές εκλογές, θέλω να δώσω το μήνυμα πως μας αξίζει ένα νέο πολιτικό ήθος, πως μας αξίζει μια νέα πολιτική πρόταση που θα ενώνει τους πολίτες και δε θα τους διχάζει, πως μας ταιριάζει η πολιτική που θα ανοίγει δρόμους και όχι θα τους στενεύει.
Μας ταιριάζει μια πολιτική με σχέδιο και προοπτική και όχι μια πολιτική επιφανειακή και επικοινωνιακή.
Ο πολιτικός που έχει συναίσθηση του έργου, του ρόλου, της βαριάς ευθύνης του να εκπροσωπεί τους ανθρώπους που τον εξέλεξαν και να δίνει λύσεις, ξέρει από πολιτικά όρια, ξέρει να βάζει διαχωριστικές γραμμές όταν οι αρχές του καταπατώνται και θίγονται.
Δε συνδιαλέγεται, δεν κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Ξέρει να διεκδικεί και να πιέζει στην κατεύθυνση της ισονομίας και του δικαίου, ξέρει να επιλέγει το συλλογικό από το ατομικό συμφέρον, βάζει πάνω απ.’ όλα το εμείς από το εγώ.
Ξέρει ότι πρέπει να προάγει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο σε όλα τα επίπεδα.
Ξέρει ότι η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.
Ξέρει ότι σημείο αναφοράς του είναι ο πολίτης.
Ξέρει ότι η στάση του θα εμπνεύσει τους συμπολίτες του, ή θα τους μεταφέρει το όραμά του.
Θέλω ο αγώνας μου να αποτελέσει εφαλτήριο ώστε πολλοί νέοι της ηλικίας μου που εργάζονται και δημιουργούν στη χώρα, που έχουν οικογένεια ή όχι, να αποφασίσουν να ασχοληθούν με την πολιτική που θα δημιουργεί και θα εμπνέει.
Ρήξη με τις παλιές νοοτροπίες λοιπόν, ρήξη με ό, τι μας διχάζει.
Ρήξη με το νέο που κι αυτό γρήγορα πάλιωσε, ρήξη με ό, τι δε μας αξίζει, ρήξη με ό, τι μας γυρίζει πολύ πίσω.
Επιστροφή στη λογική.
Πολιτική Ανανέωση.

Της Σαγρή Αλεξάνδρας, Δασκάλας, υπ. Βουλευτής Κινήματος Αλλαγής Βορείου Τομέα Αθήνας

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.