Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

“Το Μαρούσι ψηλά!”: Με ανανεωμένο σχήμα και νέους στόχους ο Θ. Αμπατζόγλου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές [Ρεπορτάζ]

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφασή του να διεκδικήσει ξανά το Δημαρχιακό Αξίωμα στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου ανακοίνωσε επίσημα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Θέτοντας τους άξονες και τους στόχους της πολιτικής του για τη νέα δημαρχιακή θητεία, παρουσίασε παράλληλα τα έργα και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής τα τριάμισι τελευταία χρόνια, τα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελούν επίτευγμα του συνόλου του Μαρουσιώτικου λαού και θέτουν τις βάσεις για το μέλλον».

Η παρουσίαση του έργου και του προγράμματος για τα επόμενα χρόνια πραγματοποιήθηκε σε τόνους ήπιους και όχι με χαρακτηριστικά γιορτής, σεβόμενη η Δημοτική Αρχή τον πόνο και την θλίψη από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών.

 

 

 

Στόχοι για την επόμενη θητεία

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου στην τοποθέτησή του για το πρόγραμμα της επόμενης πενταετίας έθεσε τους έντεκα (11) άξονες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του και που αφορούν:

1.Στα Οικονομικά του Δήμου, με συνέχιση του νοικοκυρέματος με νέες ρυθμίσεις.

2.Στην Καθαριότητα και στο πράσινο, με συνεχής ανανέωση του εξοπλισμού και στην αυτοματοποίηση του προγραμματισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

3.Στα νέα έργα και στις Υποδομές, στις Πολεοδομικές τακτοποιήσεις , στις ασφαλτοστρώσεις, στα πεζοδρόμια, στον οδοφωτισμό.

4.Στον Πολιτισμό και στη λειτουργία Δημοτικού Θεάτρου.

 

 

 

 

5.Στον Αθλητισμό, στην ανακαίνιση γηπέδων και στην κατασκευή δύο ακόμη κλειστών γηπέδων (μπάσκετ / βόλεϊ) και ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

6.Στη βιώσιμη κινητικότηταστην ελεγχόμενη στάθμευσηστη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας.

7.Στη διαρκή αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών.

8.Στις παρεμβάσεις για μεγάλα έργα, όπως η υπογειοποίηση τμήματος της Κηφισίας.

9.Στη διαρκή ανακαίνιση των Παιδικών Χαρώντων Παιδικών Σταθμών και των Σχολείων.

10. Στον εκσυγχρονισμό και στη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών.

11.Στην διεύρυνση των συγχρηματοδοτούμενων έργων.

Οι άξονες και οι στόχοι θα αναπτυχθούν και θα αναλυθούν διεξοδικά στο επόμενο διάστημα.

 


Έργα και δράσεις τριετίας 2019-2022

Ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στα πεπραγμένα της Διοίκησης του την τριετία 2019- 2022 υπογράμμισε:

Ο Δήμος Αμαρουσίου με πολλά συσσωρευμένα χρέη από παλαιότερες χρήσεις, με πολλά προβλήματα λειτουργικά και διαχειριστικά, νιώθω την υπερηφάνεια να πω ότι επί των ημερών μας έκανε πολλά άλματα προόδου και παρά τις περιόδους πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Έτσι φανήκαμε αντάξιοι των δεσμεύσεών μας. Πετύχαμε ένα βασικό στόχο, να κάνουμε τον πολίτη συμμέτοχο των εξελίξεων και να ανεβάσουμε τον πήχη ψηλά, σε υποδομές και υπηρεσίες.

Και ο στόχος μας, υπό αυτές τις συνθήκες εξελίσσεται.

Μέσα από τις πολιτικές μας, με συναίνεση πάντα, με στοχευμένες ενέργειες, με σωστό προγραμματισμό και πάνω απ’ όλα με αγάπη, το Μαρούσι βρίσκεται σήμερα ψηλά!! και πρέπει να παραμείνει ψηλά!!»

 

 

 

Τα έργα και οι δράσεις της Δημοτικής Αρχής προβλήθηκαν σε βίντεο μεταξύ των οποίων σε τίτλους είναι:

Καθαριότητα-ανακύκλωση –πράσινο: Διαρκής μάχη για μια καθαρή, σύγχρονη πόλη, νέος εξοπλισμός καθαριότητας και εξωτερικών συνεργείων.
Συγχρηματοδοτούμενα έργα, ύψους 19 εκ. ευρώ για έργα πνοής, υποδομές και υπηρεσίες εξωστρέφειας.

– Τεχνικά έργα –υποδομές: Ανακαινισμένες, όμορφες και ασφαλείς παιδικές χαρές. Πολεοδομική τάξη σε όλο το Δήμο δίνοντας αξία στην ιδιοκτησία του Δήμου και των πολιτών. Οδικό δίκτυο, διανοίξεις οδών βιώσιμη κινητικότητα. Ασφαλτοστρώσεις και συντήρηση οδών 45.000 m2. Δίκτυα ομβρίων και ακαθάρτων. Γενναίο λίφτινγκ σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, επισκευές και συντήρηση σε σχολικά κτίρια και παιδικούς σταθμούς. Βελτίωση πολεοδομικών ζητημάτων δεκαετιών, βελτίωση του δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος.

Αναβάθμιση της δημοτικής συγκοινωνίας, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις ανάσα για πεζούς και οδηγούς.

Κοινωνικές υπηρεσίες: προστασία συμπολιτών της τρίτης ηλικίας -2350 μέλη στο ΚΑΠΗ. Εθελοντισμός και κοινωνική αλληλεγγύη.
– Πολιτική Προστασία και Δημόσια Υγεία και Ασφάλεια.

Δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού.
-Διαβούλευση με τους πολίτες.
     

 

 

“Αποφύγαμε τις οξύτητες και την τοξικότητα”

Για το πώς κύλησε η διαπαραταξιακή συνεργασία κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας, αλλά και για το τι σηματοδοτεί η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στο Μαρούσι μίλησε ο κ. Αμπατζόγλου απαντώντας σε αποκλειστική ερώτηση του Χ-τύπου. Σε σχέση με τη συνεργασία 4 παρατάξεων και το πόσο εύκολο ήταν να διατηρηθούν οι ισορροπίες ο Δήμαρχος τόνισε:  “Αυτό που χρειάστηκε είναι μία μέρα. Γιατί χρειάστηκε μία μέρα; Πρώτον γιατί αυτές αυτές οι συμφωνίες έχουν πίσω τους μια προεργασία και σε επίπεδο πολιτικό, και σε επίπεδο αυτοδιοικητικό και σε επίπεδο διαπροσωπικό και ψυχολογικό. Δεν πατάμε ένα κουμπί και γίνεται κάτι. Στην προεκλογική περίοδο αποφύγαμε, και νομίζω σωστά πράξαμε, τις οξύτητες και την τοξικότητα. Όπως είπα, ο κόσμος ενδιαφέρεται για την επίλυση των προβλημάτων του και την αποτελεσματικότητα, που είναι η λέξη κλειδί για τους Δήμους. Λίγο ενδιαφέρεται για τα προσωπικά, τις κόντρες και την ταυτότητα του καθενός. Συνεπώς επειδή τα σχήματα που είχαν δημιουργηθεί είχαν κριτήριο το καλό της πόλης, ακριβώς για αυτό το λόγο υπερβήκαμε όλοι τους εαυτούς μας εύκολα. Γιατί το κριτήριό μας δεν είναι ποτέ ο εγωισμός και η επιβολή, αλλά η συνεννόηση και η συνεργασία και το αποτέλεσμα της επόμενης ημέρας”.

 

 

“Το Μαρούσι είναι μητροπολιτικό κέντρο πια”

Στη συνέχεια αναφερόμενος στην επίσκεψη του πρωθυπουργού δήλωσε χαρακτηριστικά: “Για όποιον παρατηρεί την πολιτική επικαιρότητα θα ξέρει ότι ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας είναι η “καρδιά” και ο δείκτης όλης της Ελλάδας. Είναι ο συντονισμός, η πληθυσμιακή σύνθεση, η μητροπολιτικότητα, είναι πολλά πράγματα που παίζουν ρόλο. Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός έκανε μια πετυχημένη παρουσία στο Μαρούσι και όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα έρθουν στο Μαρούσι. Γιατί το Μαρούσι είναι μητροπολιτικό κέντρο πια. Οι εξελίξεις εδώ επηρεάζουν άλλες περιοχές και άλλους Δήμους. Όταν κάτι καλό γίνεται στο Μαρούσι, πολύ εύκολα περνάει στην υπόλοιπη χώρα. Και συνεπώς όπως ο πρωθυπουργός ήρθε και είχε μια πετυχημένη παρουσία, θεωρώ  και αναμένω ότι και οι άλλοι αρχηγοί θα έρθουν στο Μαρούσι, και εμείς ως δημοτική αρχή της πόλης θα τους υποδεχτούμε.”

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ