Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Το βιβλίο «Οι Δρόμοι και η Μοίρα του Ελληνισμού, Ιστορήματα Τόπων και Ανθρώπων» παρουσιάστηκε στο Δήμο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου «Οι Δρόμοι και η Μοίρα του Ελληνισμού, Ιστορήματα Τόπων και Ανθρώπων», την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020.

Η συγγραφέας κα Πόπη Βραχιώτη –Λυμπεροπούλου μίλησε για τους λόγους που την ώθησαν στη συγγραφή του πολυθεματικού αυτού βιβλίου, αλλά και για την επίπονη προσπάθεια συλλογής των γεγονότων και των ντοκουμέντων.

«Με την πίστη ότι το παρόν πόνημα έχει να προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό πλούτο πληροφοριών για τη διαχρονική παρουσία του Ελληνισμού και σε περιοχές στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο, όπως και για τις περαιτέρω εξελίξεις, παραδίδεται στη δημοσιότητα και στην κρίση του» υπογράμμισε.

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης οι ιστορικοί συγγραφείς, Στάθης Παρασκευόπουλος, Διονύσης Μπερερής και η φιλόλογος Πέγκυ Μοσχονά.

Στην εκδήλωση παρέστη και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου,ο οποίος στον χαιρετισμό του εξήρε το σημαντικό συγγραφικό έργο της κας Πόπης Βραχιώτη – Λυμπεροπούλου, με το οποίο – όπως ανέφερε- συμβάλει στη διατήρηση και ενίσχυση της ιστορικής συνείδησης και  της ιστορικής μνήμης, στοιχεία αναγκαία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.

«Είναι τιμή μας, η παρουσίαση στο Δήμο μας του ιστορικού αυτού βιβλίου της πολυγραφότατης συμπολίτισσάς μας και θα είναι μεγάλη η χαρά και η ικανοποίησή μας να παρουσιάσουμε και άλλα έργα της στην πόλη μας. Είμαστε δίπλα σε κάθε πνευματικό άνθρωπο του τόπου μας και στηρίζουμε  το έργο του που λειτουργεί υπέρ του κοινωνικού συνόλου» σημείωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Την εκδήλωση προλόγισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Δημοτική Σύμβουλος κα Ρένα Χαλιώτη, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Ιωάννης Νικολαράκος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Αικατερίνη Βουρλάκη.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ