Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Σύστημα «ΙΡΙΔΑ»: Επικυρώθηκε η συνεργασία μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και Υπουργείου Εσωτερικών

Δημοσιεύθηκε

στις

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διάθεση του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων (ΣΗΔΕ) ΙΡΙΔΑ προς το Δήμο Αμαρουσίου που διαχειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών από το Δήμαρχο Θ. Αμπατζόγλου και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκη.

Παρόντες κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ήταν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σπύρος Σταθούλης, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και του Υπουργείου Εσωτερικών επιφορτισμένοι με τις διαδικασίες εφαρμογής και λειτουργίας του συστήματος «ΙΡΙΔΑ».​

Το Πληροφοριακό Σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ», αποσκοπεί στην αντικατάσταση της έντυπης εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας, μέσα από την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρωτοκόλλου, ψηφιακής διακίνησης και αρχειοθέτησης, λήψης υπογραφών και διεκπεραίωσης, αναπτύχθηκε από τα στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και προσαρμόστηκε πλήρως στις ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.

 

Μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δήλωσε: «Το σύστημα «ΙΡΙΔΑ» είναι ένα σημαντικό βήμα για το εκσυγχρονισμό και αυτοματοποίηση διαδικασιών του Δήμου μας. Ένα επίσης μεγάλο έργο, αυτό της εγκατάστασης ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος το προσεχές διάστημα θα επιφέρει μία νέα δυναμική στην οργάνωση και κυρίως στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Πραγματοποιούμε με σταθερά βήματα την απαραίτητη μετάβαση του Δήμου μας στην ψηφιακή εποχή».

Ο κ. Μιχ. Σταυριανουδάκης από τη δική του πλευρά τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ψηφιακή αναβάθμιση ενός μητροπολιτικού Δήμου όπως το Μαρούσι και πως τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών θα παράξουν κάθε δυνατή υποστήριξη για τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Τέλος έγινε αναφορά από τον Γ. Γραμματέα στην πολύ καλή συνεργασία του Υπουργείου Εσωτερικών με τον Δήμο Αμαρουσίου και στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για σειρά θεμάτων.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ