Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Σύμπραξη τεσσάρων Δημοτικών Παρατάξεων στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα αποτελέσματα των Δημαιρεσιών στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Μέσα σε πνεύμα σύνθεσης, συνεργασίας και ενότητας εκλέχθηκε το Προεδρείο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου αφού ευχήθηκε καλή δύναμη και δημιουργική θητεία σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογράμμισε ότι «κριτήριό μας είναι το συμφέρον των πολιτών, που μας έδωσαν την εντολή μέσα από γόνιμο διάλογο και δημιουργική αντιπαράθεση να δίνουμε λύσεις στις προκλήσεις για την πόλη μας.»
Ο κ. Αμπατζόγλου ανακοίνωσε ότι με την παράταξη της Διοίκησης «Μαρούσι- Νέα Εποχή» συνέπραξαν σήμερα άλλες 3 παρατάξεις. Πρόκειται για την παράταξη «Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι» με επικεφαλής τον κ. Ιωάννη Νικολαράκο, την παράταξη «Είμαστε Μαρούσι» με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Ρώτα και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης «Μαρούσι- Καθαρή Γραμμή» Νικόλαος Πέππας, Ελένη Λέκκα- Καλαντζάκη, Αικατερίνη Ιωάννου και Παναγιώτης Σαγρής. Με βάση το νέο νόμο ( ν. 4623/2019) ο επικεφαλής της παράταξης κ. Παναγιώτης Βραχνός γίνεται ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.
Η σύμπραξη των τεσσάρων παρατάξεων υπό το «Μαρούσι – Νέα Εποχή» αριθμεί συνολικά είκοσι τρεις (23) Δημοτικούς Συμβούλους, επί συνόλου σαράντα ενός (41) Δημοτικών Συμβούλων.
«Πετύχαμε στο Μαρούσι το πρωτόγνωρο. Έχουμε τη σύμπραξη 4 παρατάξεων και αρκετούς συναδέλφους εκτός αυτών, να συνθέτουν την άποψή τους, να ενοποιούν την αντίληψή τους, να συμπράττουν με βάση το νόμο, να ενοποιούνται να ενσωματώνονται και να προχωράμε μαζί για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ως ένα ενιαίο σχήμα. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Είναι εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία. Και στο Μαρούσι το πετύχαμε. Και αυτό είναι καλό για τον τόπο μας» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Οι επικεφαλής των τριών παρατάξεων μεταξύ άλλων δήλωσαν:
Ιωάννης Νικολαράκος:
«Ο Συνδυασμός μας αποφάσισε να στηρίξει τη νικηφόρα παράταξη και να συμπαραταχθεί με το νέο Δήμαρχο κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Μετά από συζητήσεις που είχαμε με το Δήμαρχο καταλήξαμε ότι η αγάπη και το ενδιαφέρον μας για το Μαρούσι θα γίνει ο κοινός μας οδηγός για την τετραετία που έρχεται.»
Κωνσταντίνος Ρώτας: «Με τον κ. Αμπατζόγλου υπήρξε ταύτιση απόψεων, στον τρόπο, στο πνεύμα και στο ήθος με το οποίο πρέπει να διοικηθεί ο Δήμος Αμαρουσίου. Στηρίζουμε έμπρακτα τη Διοίκηση του κου Αμπατζόγλου και ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την παράταξη του Δημάρχου.»
Παναγιώτης Βραχνός: «Όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε, πέρα από όποια προεκλογική αντιπαλότητα, προκειμένου να προχωρήσει το Μαρούσι μπροστά. Προσωπικά θα είμαι αρωγός στην προσπάθειά σας με άδολο τρόπο.»

Επιπλέον, ο κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Μπορείς –Το Μέλλον στα Χέρια Σου» δήλωσε πως θα είναι παρών στη νέα θητεία με δημιουργικά τρόπο και η κα Μαρίνα Σταυράκη- Πατούλη εκλεγμένη με τον ίδιο συνδυασμό, τόνισε πως θα συμβάλλει θετικά στο έργο του Δημάρχου.

Στο αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Μαρούσι- Νέα Εποχή» κ. Δημήτριος Σμυρνής.
Επί 40 ψηφισάντων, ο κ. Σμυρνής έλαβε 37 ψήφους υπέρ και 3 λευκά.
Στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης του κου Καραμέρου «Ενωμένο Μαρούσι» κ. Κωνσταντίνος Βλάχος. Επί 39 ψηφισάντων, ο κ. Βλάχος έλαβε 35 ψήφους υπέρ, 3 λευκά και 1 άκυρο.
Στη θέση του Γραμματέα εξελέγη η Δημοτική Σύμβουλος κα Αικατερίνη Βουρλάκη, η οποία κατέθεσε την υποψηφιότητά της, μετά την παραίτηση του δικαιώματος του επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι Μπορείς –Το Μέλλον στα Χέρια Σου».
Επί 39 ψηφισάντων, η κα Βουρλάκη έλαβε 31 ψήφους υπέρ, και 8 λευκά.
Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο πλειοψηφών σε ψήφους Σύμβουλος από την πλευρά της Διοίκησης κ. Στέφανος Τσιπουράκης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ