Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συνάντηση εργασίας οργανωτικού χαρακτήρα για τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου σε πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE+ ‘’LIFE GrIn’’ LIFE 17 GIC/GR/000029, με τίτλο: «Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κυβερνητικής σε σχέση με την κλιματική αλλαγή στις πόλεις» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2019 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου συνάντηση εργασίας οργανωτικού χαρακτήρα, με στελέχη του Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) και της συμβουλευτικής εταιρείας «Τεχνοομοιόσταση».
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να συζητηθούν θέματα σχετικά με τις δράσεις που θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα για την ενημέρωση και τη συμμετοχή του κοινού στο πρόγραμμα, που αφορά φυτεύσεις με τοπικά είδη φυτών, ως δράση ενάντια στις δυσμενείς επιρροές της κλιματικής αλλαγής.
Στο πρόγραμμα συμμετέχει ακόμη ως εταίρος ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και η ΚΕΔΕ με βασικό ρόλο τη διάχυση σε όλους τους Δήμους της χώρας των καλών πρακτικών που θα προκύψουν από την εφαρμογή του προγράμματος στους δύο Δήμους.
Τους ειδικούς γεωτεχνικούς επιστήμονες του ΙΜΔΟ και της «Τεχνοομοιόστασης», καθώς και τα στελέχη από την ομάδα έργου του Δήμου που συμμετείχαν στη συνάντηση, καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γεώργιος Διδασκάλου, ο οποίος τους ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη εκτέλεση του έργου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιεί τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά προγράμματα, προκειμένου να δημιουργήσει καλύτερες υποδομές στην πόλη που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και την ποιότητα ζωής στο Μαρούσι. Με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, μαζί με τους πολίτες προχωρούμε σε δράσεις ενάντια στην κλιματική αλλαγή, με «όπλα» την τοπική χλωρίδα, την επιστημονική ορθότητα και τη διαδραστική συμμετοχή των πολιτών σε κάθε γειτονιά και τώρα και στο μέλλον, με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πιλοτικό.»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ