Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι: “Η Κεραμική Έκθεση ανήκει στον Μαρουσιώτικο λαό”

Δημοσιεύθηκε

στις

Την άμεση παρέμβαση του Δήμου Αμαρουσίου ώστε να αποτραπεί η πώληση του ακινήτου της «Κεραμικής Έκθεσης» και ο χώρος να περιέλθει στον έλεγχο του Δήμου Αμαρουσίου, ζήτησε η Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου  επ’ αφορμή ερώτησης του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Πολυχρονιάδη, όταν έγινε γνωστός ο επικείμενος πλειστηριασμός του ακινήτου της «Κεραμικής Έκθεσης» από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), έναντι 3,33 εκατ. ευρώ την 20-5-2024.

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου ρωτήθηκε σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί για την αποτροπή της διαδικασίας πώλησης από την ΕΤΑΔ του ακινήτου της «Κεραμικής Έκθεσης» επί της Λεωφόρου Κηφισιάς 407 στο Μαρούσι, παρά την εκπεφρασμένη ομόφωνη θέση του Δήμου Αμαρουσίου επί διοικήσεων Γιώργου Πατούλη και Θεόδωρου Αμπατζόγλου να περιέλθει το συγκεκριμένο ακίνητο στον Δήμο Αμαρουσίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναδείχθηκε από την παράταξη η αναγκαιότητα να συνεχίσει η Κεραμική να αποτελεί τη μόνιμη βάση των δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών Αμαρουσίου, διατηρώντας αδιάλειπτη την ιστορική της πορεία ως χώρος πολιτισμού.

Η “Συμμαχία για την Ανατροπή στο Μαρούσι” πρότεινε στη Δημοτική Αρχή:

α) Να τροποποιηθεί το ρυμοτομικό σε βάθος οικοπέδου και να καθορισθούν ως χρήσεις γης για όλο το ακίνητο αυτές του Πολιτισμού. Να κηρυχθεί, επίσης, διατηρητέος ο έμπροσθεν προς την Λεωφ. Κηφισίας αύλειος χώρος, ενώ στον υπόλοιπο χώρο του οικοπέδου να μπορεί να ανεγερθεί πολυχώρος πολιτισμού.

β) Να διεκδικηθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου ώστε να περιέλθει στον έλεγχό του με στόχο:

  1. τη συνέχιση της λειτουργίας των δραστηριοτήτων της Ένωσης Αγγειοπλαστών – Κεραμιστών Αμαρουσίου (μόνιμο εκθετήριο – πολιτιστικές δράσεις κ.ά.),

  2. την προστασία και τη μόνιμη στέγαση και λειτουργία του Δημόσιου ΙΕΚ Κεραμικής – Αγγειοπλαστικής τέχνης που έχει ιδρυθεί και λειτουργούσε εντός του ακινήτου της Κεραμικής  με σκοπό αυτή η αρχέγονη τέχνη να διασωθεί και να δημιουργήσει φυτώρια νέων αγγειοπλαστών σε μία πόλη που υπήρξε εμβληματική σε αυτόν τον τομέα

  3. τη χρήση και ανάδειξη του χώρου ως χώρου για ευρύτερες πολιτιστικές δράσεις απευθυνόμενες στους Δημότες – κατοίκους του Αμαρουσίου και εν γένει της Αττικής, δράσεων και χώρων πολιτιστικού χαρακτήρα τις οποίες στερείται και έχει απόλυτη ανάγκη το Μαρούσι και οι κάτοικοί του.

“Εν αναμονή της υλοποίησης της δέσμευσης της Δημοτικής Αρχής και των όσων υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου, προκειμένου να παραμείνει η Κεραμική στον Δήμο Αμαρουσίου ως χώρος Πολιτισμού και να μην πλειστηριαστεί, καλούμε τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες σε συστράτευση δυνάμεων με δυναμικές παρεμβάσεις, ώστε το ακίνητο της «Κεραμικής Έκθεσης» να μην ξεπουληθεί από την ΕΤΑΔ και να περιέλθει στον έλεγχο του Δήμου Αμαρουσίου” δηλώνει, τέλος, η παράταξη.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ