Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Πρωτότυπες εικόνες στην έκθεση «ΠΑΡΕΓΚΛΙΣΗ» στο Μαρούσι

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Φωτογραφικής Έκθεσης του Χρήστου Νικόλη με τίτλο «ΠΑΡΕΓΚΛΙΣΗ», στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» στο Μαρούσι.

Ο Χρήστος Νικόλης είναι ένας καλλιτέχνης που σκηνοθετεί πρώτα και κατόπιν εικονοποιεί / φωτογραφίζει. Η Έκθεση είναι χωρισμένη σε υποενότητες, με όλα τα έργα να είναι εννοιολογικής σημασίας και ουσιαστικά να συμβολίζουν όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής που μας προβληματίζουν.

Το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου μετέφερε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο οποίος στη συνέχεια καλωσόρισε το κοινό εκφράζοντας το θαυμασμό του, όπως είπε, για τα “σπουδαία φωτογραφικά έργα” του Χρήστου Νικόλη ενώ εξήρε τη συνεργασία που διέπει τις σχέσεις τους, η οποία αγκαλιάζει το πολιτιστικό έργο αυτής της Δημοτικής Αρχής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο εν λόγω κτίριο «κόσμημα της πόλης» που πάντα θα φιλοξενεί περιοδικές ατομικές εκθέσεις  που θα το γεμίζουν με πολυποίκιλτο πολιτισμό.

 

 

 

 

Η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη σημείωσε τη βούληση του  Δημάρχου και του Πρόεδρου της ΚΕΔΑ όσο αφορά στην παραγωγή σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων και δράσεων,  ενώ αναφέρθηκε στον καλλιτέχνη Χρήστο Νικόλη ο οποίος «διακόσμησε» όπως είπε τους τοίχους του νεοκλασικού κτιρίου με τα έργα του, καθώς αυτά αποτελούν ιδιαίτερη τέχνη μέσα από την ανθρωποκεντρική ματιά που τον χαρακτηρίζει.

Ο Χρήστος Νικόλης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΑ που αντίστοιχα στηρίζουν το καλλιτεχνικό του έργο για να σημειώσει λίγο αργότερα πως «ένα έργο θεωρείται ολοκληρωμένο όταν μετά τη δημιουργία του ακολουθεί Έκθεση που το παρουσιάζει στο κοινό».

 

 

 

Στην Έκθεση Φωτογραφίας παρευρέθησαν ακόμη ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος, το μέλος της Αβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννα Αμαξηλάτη, η Σταυρούλα Βάγγη, η Εικαστικός Μπέτυ Καρούση καθώς και φορείς & παράγοντες της πόλης του Αμαρουσίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «ΑΡΤΕΜΙΣ» (Β. Όλγας 14 & Σουρή). Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 18:00-21:00

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ